Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 6. 2021,
6.42

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

vremenska napoved poletje vročina vreme

Četrtek, 24. 6. 2021, 6.42

2 leti, 10 mesecev

Vročina bo nekoliko popustila šele v soboto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Do vključno petka bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Danes bodo najvišje dnevne temperature od 29 do 34, na jugovzhodu do 36 stopinj Celzija.

Danes bo pretežno jasno, čez dan bo pihal jugozahodni veter. Proti večeru je predvsem v gorskem svetu možna kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 29 do 34, na jugovzhodu do 36 stopinj Celzija. Danes bo po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje (Arso).

Jutri bo po večini sončno. Popoldne in zvečer bodo predvsem na severovzhodu nastale krajevne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo zapihala šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Predvsem v hribih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Vročina bo nekoliko popustila.

V nedeljo bo dokaj sončno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

Zaradi suše nevarnost požarov v naravi

Prvi letošnji vročinski val je poleg visokih temperatur in velike toplotne obremenitve prinesel tudi nevarnost požarov v naravi. Kot so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje, so namreč večdnevno suho in občasno vetrovno vreme ter visoke temperature marsikje po državi že izsušili nizko rastje in vrhnje plasti tal.

To povzroča ugodne razmere za nastanek požarov v naravi, kar se kaže v povečanem številu zaznanih požarov in gasilskih intervencij. Zato so na upravi opozorili na previdnost in dosledno upoštevanje ukrepov varstva pred požarom v naravnem okolju pri kurjenju in drugi uporabi ognja na prostem.

Opozorili so še na prepoved odmetavanja cigaretnih ogorkov in drugih gorečih snovi, saj lahko tudi te v trenutnih razmerah povzročijo nastanek požarov.

Ne spreglejte