Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2015,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Zalar Zvonko Fišer

Sreda, 3. 6. 2015, 14.38

8 let

Vrhovno sodišče: Zalarjeva zahteva za umik ugotovitev KPK neutemeljena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
KPK je sklepne ugotovitve v zadevi Škrlec v delu, ki se nanaša na nekdanjega ministra Aleša Zalarja, spet objavila, saj je vrhovno sodišče odločilo, da njegova zahteva za umik ni bila utemeljena.

Vrhovno sodišče je razveljavilo začasno odredbo, s katero je upravno sodišče Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) naložilo umik sklepnih ugotovitev nadzora v zadevi Boštjan Škrlec v delu, ki se nanašajo na nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja.

KPK je tako poročilo v delu, ki se nanaša nanj, znova objavil na svoji spletni strani. O delu, ki se nanaša na generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, vrhovno sodišče še ni odločilo.

KPK: Fišer in Zalar sta pri imenovanju Škrleca ravnala koruptivno KPK je poročilo z ugotovitvami iz nadzora imenovanja Boštjana Škrleca na mesto generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva objavila v začetku aprila, v njem pa je zapisala, da sta Fišer in Zalar pri imenovanju ravnala koruptivno.

Tako Zalar kot Fišer sta zaradi poročila vložila tožbo na upravno sodišče. Oba sta v njej tudi predlagala, naj sodišče do končne odločitve KPK naloži začasen umik objave poročila s spletne strani.

"Različni senati vrhovnega sodišča imajo popolnoma različna in neenotna mnenja" V odzivu Zalar ugotavlja, da imajo različni senati vrhovnega sodišča "popolnoma različna in neenotna mnenja glede izkazanosti škode kot podlage za izdajo začasne odredbe".

"Pred dobrim letom je namreč vrhovno sodišče v isti zadevi na moj predlog izdalo začasno odredbo in odločilo, da težko popravljiva škoda nastane že s samo javno objavo ugotovitev KPK. V tokratnem sklepu pa je isto vrhovno sodišče svoje stališče diametralno spremenilo in zavzelo stališče, da navedeni standard ne velja za nekdanje politike," pravi Zalar.

Ob tem ugotavlja, da je tovrstna razlaga vrhovnega sodišča povsem nelogična, saj sam že tri leta in štiri mesece ni več javni funkcionar.

Ne spreglejte