Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2020,
6.57

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

pomlad vremenska napoved Kredarica

Nedelja, 1. 3. 2020, 6.57

4 leta, 1 mesec

Meteorološka pomlad prinaša padavine in ohladitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
dežnik par

Začetek meteorološke pomladi letos ni prav nič pomladen. Danes je namreč oblačno vreme s padavinami. Deževen in v torek spet nekoliko hladnejši bo tudi začetek tedna. Za razliko od meteorološke zime, ki je letos postregla z malo padavinami, skoraj nič snega ter precej vetrovno in toplo vreme.

Agencija RS za okolje (Arso) je v februarju zabeležila kar nekaj vremenskih zanimivosti. Tako so 17. februarja na Kredarici izmerili 9,7 stopinje Celzija, kar je za 0,3 stopinje več, kot je bil rekord iz 29. februarja 1976. To pa je tudi ena najvišjih vrednosti od začetka leta do konca aprila, je Arso zapisal na Facebooku. Najzgodnejši datum s temperaturo vsaj 10 stopinj na Kredarici pa so zabeležili 27. aprila 2012.

Na Kredarici so imeli pestro zimo. Ko je bilo v dolini še toplo, je tam zapadlo kar tri metre snega in najvišja gorska koča pri nas bo še nekaj časa ostala v beli idili. | Foto: Arso Na Kredarici so imeli pestro zimo. Ko je bilo v dolini še toplo, je tam zapadlo kar tri metre snega in najvišja gorska koča pri nas bo še nekaj časa ostala v beli idili. Foto: Arso

Pet najmočnejših sunkov severnega vetra so izmerili 4. in 5. februarja. Na Slavniku so izmerili 116,6 kilometra na uro, na Ratitovcu 115,6, na Krvavcu 108, na Trojanah 102 in v Lescah 101,9 kilometra na uro. Najmočnejše sunke jugozahodnega vetra pa so zabeležili 10. februarja, in sicer na Rogli 110,5 kilometra na uro, na Ratitovcu 109,1, v Zgornji Kapli 99, 98,6 na Letališču Maribor in 95,4 kilometra na uro na Lisci. Veter je to zimo povzročil kar nekaj škode, saj je razkrival strehe in podiral drevesa.

Sportal Ko ni snega, je tu internet. Smučati je očitno mogoče tudi po Kitajskem zidu. #video

Zvečer bo še oblačno in deževno, ponoči pa bo dež oslabel in postopno ponehal. Ponekod bo pihal južni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 0, drugod od 4 do 8, ob morju okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek se bo zjutraj in dopoldne ponekod delno razjasnilo, popoldne pa se bo od zahoda spet pooblačilo in v zahodnih krajih bo začelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju se bo zvečer krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, v alpskih dolinah okoli 5 stopinj Celzija, piše STA.

Ne spreglejte