SiolNET. Novice Slovenija
2,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vojmir Urlep zapušča Šarčev kabinet

2,90

termometer

Vojmir Urlep
Foto: STA

Vojmir Urlep, državni sekretar za koordinacijo med ministrstvi, zapušča kabinet premierja Marjana Šarca. Uradno naj bi bile glavni vzrok za njegov odstop zdravstvene težave.

Urlep, ki je bil v kabinetu predsednika vlade pristojen za koordinacijo med ministrstvi, je za RTV sporočil, da ima zdravstvene težave. Da so razlog za morebiten odhod zdravstvene težave, so potrdili tudi v kabinetu predsednika vlade.

Premier Marjan Šarec pa je ob robu prireditve Ambasadorji Hočmo cesto! na Ravnah na Koroškem dejal, da gre za občutljivo zadevo, saj ima Urlep resne zdravstvene težave in zato težko govori konkretno. Kot je še pojasnil, ga je Urlep, ki sicer zaenkrat ostaja zaposlen v njegovem kabinetu, obvestil, da bo "moral po vsej verjetnosti izpreči". Dodal je, da Urlep svoje življenje posvetil delu, to pa pusti svoj davek.

Na vprašanje, ali so zdravstvene težave edini razlog za njegov odhod, pa je Urlep odgovoril, da je "zdravje samo podlaga za to odločitev, ostalo je del politike". Po podatkih televizije naj bi bile v ozadju njegove odločitve kadrovske menjave v nekaterih državnih podjetjih, predvsem Petrolu in Telekomu, ki naj bi se zgodile brez njegove vednosti.

Letos iz kabineta tudi Kirn

Urlep je že drugi tesen Šarčev sodelavec, ki je letos zapustil njegov kabinet. Marca je odstopil Roman Kirn, ki je bil kot državni sekretar pristojen za zunanjo politiko.

Roman Kirn Novice Roman Kirn odstopil z mesta državnega sekretarja v Šarčevem kabinetu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin