Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gašper Lubej

Sreda,
17. 7. 2024,
14.07

Osveženo pred

2 uri, 21 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije kmetje ministrstvo za infrastrukturo protest cesta traktor

Sreda, 17. 7. 2024, 14.07

2 uri, 21 minut

Vlada popustila: vožnja s traktorji spet dovoljena

Gašper Lubej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Traktorji | Foto STA

Foto: STA

Na odseku ceste Britof–Hotemaže bo promet za traktorje spet sproščen predvidoma v začetku avgusta, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo po sestanku s predstavniki Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije. Gre za novozgrajeni odsek ceste, ki ga je ob odprtju v začetku julija spremljal protest nezadovoljnih kmetov.

Opozorili so namreč, da je s prepovedjo prometa za traktorje in kmetijske priključke ogrožena varnost v prometu. Vožnja teh vozil skozi vasi je v primerjavi z vožnjo po novem odseku, kjer je cesta široka in od naselja odmaknjena, bistveno nevarnejša predvsem za kolesarje in preostale udeležence v prometu, je Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije opozorila v julijskem dopisu ministrstvu za infrastrukturo.

Vlada po preverjanju pritrdila argumentom kmetov

Na današnjem sestanku je ministrstvo predstavilo ugotovitve celovite preverbe prometnih razmer, ki je pokazala, da je odprava prepovedi smiselna. Predvidoma bo do nje prišlo v začetku avgusta, saj je potrebno poenotenje prometnega režima na celotnem odseku ceste Preddvor–Kranj, pojasnjujejo na ministrstvu.

Tudi hrupa bo manj

Daljinskega prometa s kmetijsko mehanizacijo na navedeni relaciji namreč ni veliko, ugotavlja preverba, poleg tega je na eni od primerljivih obvoznic dovoljen promet kmetijske mehanizacije. S preusmeritvijo prometa bo zmanjšan tudi hrup v naselju, povečana pa bo prometna varnost najranljivejših udeležencev v prometu, še piše v sporočilu ministrstva za infrastrukturo.

traktor policijska enota policije
Novice Policija po 30 letih kupila traktor #video
Traktorji
Novice Kmetje zgroženi: Obravnavajo nas neenako
Ne spreglejte