SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada in policisti še vedno na nasprotnih bregovih

0

termometer

Pogajanja med predstavniki vlade in policijskih sindikatov se bodo nadaljevala tudi v petek. Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je sicer ocenil, da bodo pogajanja trajala še kar nekaj časa.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je povedal, da so bila današnja pogajanja tudi vsebinska, vlada pa svojega predloga še ni predstavila. Glede dopusta za 23. in 24. december je Uroševič pojasnil, da so ga v nekaterih enotah po njegovih podatkih napovedali že vsi tamkajšnji policisti.

V zvezi z napovedjo dopusta je generalni direktor policije Marjan Fank po Uroševičevih besedah policistom poslal pismo, v katerem opozarja na minimum zagotavljanja varnosti in to, da takšno dejanje ni stavkovni ukrep. S tem se sicer strinjajo tudi v sindikatu, je pojasnil Uroševič.

Minister Koprivnikar pa je na novinarski konferenci ponovil, da na vladni strani razumejo zahtevo policistov, ki temelji na odpravi anomalij, kar opredeljujejo tudi pretekli stavkovni sporazumi. K odpravi anomalij so se po njegovih besedah zavezali tudi v sporazumu s socialnimi partnerji, v katerem so poudarili, da je odprava anomalij na področju policije prednostna naloga.

V skladu s tem so po njegovih pojasnilih v sredo predstavili konkreten predlog uvrstitve delovnih mest za najslabše plačano skupino policistov. Ugotoviti je treba, kje so tista ključna odstopanja v primerjavi z drugimi javnimi uslužbenci in s policisti v drugih državah, je dejal. Ob tem je opozoril, da se lahko plače policistov v različnih državah primerja le glede na BDP držav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin