SiolNET. Novice Slovenija
3,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tatjana Bobnar je nova šefinja slovenske policije #video

3,89

termometer

Vlada je na predlog notranjega ministra Boštjana Poklukarja razrešila generalnega direktorja Policije Simona Veličkega in za vršilko dolžnosti imenovala Tatjano Bobnar.

Uradni razlogi za zamenjavo Veličkega niso znani, neuradno pa je slišati, da gre za nekompatibilnost med njim in Poklukarjem. Kot smo poročali na Siol.net, naj bi se po nekaterih informacijah Poklukar tako odločil, ker je presodil, da bo nekatere načrtovane spremembe v ustroju in delovanju policije lažje izpeljal z novim imenom na vrhu Policije.

Pravna podlaga za zamenjavo Veličkega je sicer lahko zakon o javnih uslužbencih, ki omogoča pristojnemu ministru oziroma vladi, da v enem letu od nastopa funkcije razreši generalnega direktorja ne glede na razloge.

Simon Velički Novice Vlada Marjana Šarca bo razrešila šefa policije #video

Ministri tudi o pravicah iz javnih sredstev

Vlada naj bi imela danes na mizi tudi novelo zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Z njo pristojno ministrstvo predlaga umik masovnega samodejnega informativnega izračuna za letne pravice iz javnih sredstev, ki naj bi se začel uporabljati 1. septembra 2019, in ohranitev mesečnega preverjanja izpolnjevanja pogojev za nadaljnje prejemanje letne pravice, ki se iztečejo z decembrom letos.

Cilj sprememb je, da se prehod na nov sistem podaljševanja letnih pravic iz javnih sredstev, to je od centrov za socialno delo po uradni dolžnosti, opravi kakovostno, z manj težavami, zaostanki in tudi lažje za tiste, ki bodo vodili postopke odločanja o letnih pravicah iz javnih sredstev, je navedeno v gradivu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin