SiolNET. Novice Slovenija
2,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Višje sodišče zavrnilo Pirc Musarjevo v sporu proti RTV Slovenija

2,30

termometer

Foto: Ana Kovač

Višje sodišče je potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, da Nataša Pirc Musar ne more izpodbijati imenovanja Marka Fillija za vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV Slovenija. Spor je tako pravnomočno končan, Pirc Musarjeva pa razmišlja, da bi vložila revizijo.

Nataša Pirc Musar je na sodišču zahtevala razveljavitev imenovanja Marka Fillija za vršilca dolžnosti generalnega direktorja, ker je trdila, da je ona generalna direktorica RTV Slovenija.

Spor se vleče že od leta 2014, ko je programski svet najprej izvolil Pirc Musarjevo, nato je bilo zaradi napačne sestave sveta glasovanje razveljavljeno, imenovan pa je bil Filli. Višje delovno in socialno sodišče je po pritožbi Pirc Musarjeve imenovanje Fillija lani razveljavilo.


Preberite še:


Morda sledi revizija

Pirc Musarjeva je prepričana, da je generalna direktorica s tem postala ona, zato je izpodbijala tudi sklep o imenovanju Fillija za vršilca dolžnosti, ki ga je programski svet sprejel maja 2016. Sodišče prve stopnje je njeno tožbo zavrglo z obrazložitvijo, da takšnega sklepa ne more izpodbijati, ker nima sodnega varstva. Po pritožbi Pirc Musarjeve je višje sodišče takšno odločitev potrdilo.

Vsi postopki med Natašo Pirc Musar in RTV Slovenija so tako pravnomočno končani, Pirc Musarjeva pa pravi, da še razmišlja o tem, ali bo na vrhovno sodišče vložila revizijo.

 

RTV Slovenija še vedno brez generalnega direktorja

RTV Slovenija pa tudi po poskusu prejšnji teden ni dobila generalnega direktorja. Nihče od kandidatov, kandidirali so Marko Filli, Uroš Grilc in Igor Rozman, namreč tudi po treh glasovalnih krogih ni dobil podpore večine članov programskega sveta. Po neuradnih informacijah bodo razpis ponovili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin