SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velenjski župan je novi predsednik Združenja mestnih občin Slovenije

0,09

termometer

Peter Dermol | Novi predsednik Združenja mestnih občin Slovenije je župan občine Velenje Peter Dermol.  | Foto: STA
Novi predsednik Združenja mestnih občin Slovenije je župan občine Velenje Peter Dermol. Foto: STA

Na skupščini Združenja mestnih občin Slovenije, ki je danes potekala v Velenju, je bil za novega predsednika izvoljen velenjski župan Peter Dermol, za podpredsednika pa župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel. Funkciji bosta opravljala naslednji dve leti, so sporočili z velenjske občine.

Združenje si bo tudi v prihodnje prizadevalo za uveljavitev ustavne vloge mestnih občin na zakonodajni ravni in temu primerno financiranje mestnih občin. Aktivnosti bodo usmerjene tudi v izvajanje mehanizma celostnih teritorialnih naložb, ki zagotavlja evropska sredstva mestnim občinam za projekte trajnostnega urbanega razvoja.

Na današnji seji so župani mestnih občin med drugim imenovali strokovno komisijo za izvedbo celostnih teritorialnih naložb za obdobje 2021–2027, razpravljali so tudi o dvigu stroškov izvajanja programov vrtcev, digitalizaciji občin in nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča.

Mestna občina Maribor Novice Župani vlado pozivajo k povišanju povprečnine z rebalansom proračuna Novice Združenje občin Slovenije pri sofinanciranju investicij ne bo popuščalo (video) Novice Proti združevanju tako majhne kot velike občine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin