Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2011,
21.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

opozicija predčasne volitve

Četrtek, 7. 7. 2011, 21.22

7 let, 12 mesecev

Večina opozicije za predčasne volitve, a vanje dvomi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za Slovenijo so v tem času najboljši izhod predčasne volitve, so se v soočenju na Televiziji Slovenija strinjali predstavniki večine opozicijskih strank.

Obenem pa večina od njih dvomi, da bi do njih lahko prišlo v kratkem.

Černač: SD nosi največjo odgovornost Podpredsednik SDS Zvonko Černač meni, da bi ključno odločitev za morebitne predčasne volitve morala sprejeti največja koalicijska stranka oz. da zanje nosi največjo odgovornost. Zgoditi bi se morale čim prej, dogovor o tem pa naj bo sklenjen najkasneje do 15. julija, predlaga Černač. Pojasnil je še, da se v SDS intenzivno pripravljajo na volitve, pri čemer so odprti za sodelovanje.

Kot je poudaril predsednik Zares Gregor Golobič, je možno, da bo manjšinska vlada preživela, upa pa, da bosta premier Borut Pahor in njegova koalicijska partnerica spoznala, da to ne bi bilo dobro za državo. Sam Golobič je sicer pripravljen Zares voditi še naprej, tudi po jesenskem kongresu. Prepričan je, da se bo stranka uvrstila tudi v prihodnji parlament.

Tudi predsednik DeSUS Karl Erjavec se je zavzel za čimprejšnje predčasne volitve. Po njegovi oceni bi do njih lahko prišlo najhitreje do konca leta, vendar pa Pahorju očitno niso v interesu, zato bo do njih verjetno prišlo spomladi. Tudi DeSUS pripravlja volilni program, Erjavec pa ob tem napoveduje tudi nove obraze v politiki.

Jelinčič: Marsikatera stranka ne misli resno s predčasnimi volitvami Predsednik SNS Zmago Jelinčič pa je prepričan, da predčasnih volitev ne bo, saj bo Pahor storil vse, da bi se "pririnil do rednih", ki bodo po Jelinčičevih besedah junija ali julija prihodnje leto. Tudi marsikatera stranka, ki danes deklarativno podpira predčasne volitve, po njegovi oceni ne misli resno. Kot je dejal Jelinčič, nima smisla riniti v predčasne volitve, saj da te ne bi rešile ničesar.

Redne volitve bi lahko potekale že v spomladanskem času, pa napoveduje poslanec SLS Franc Bogovič. Šest glasov iz njihove poslanske skupine je sicer po njegovih besedah vedno pripravljenih glasovati za predčasne, a se boji, da se to ne bo zgodilo še letos. Bogovič sicer ocenjuje, da je njihova stranka na priljubljenosti pridobila tudi zato, ker so pristopili k nekaterim projektom, za katere menijo, da so dolgoročno koristni za državo.

Ne spreglejte