Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2017,
19.20

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

12

Natisni članek

črna gradnja protest

Petek, 24. 11. 2017, 19.20

6 let, 4 mesece

V znak protesta deložirana Zlatka Olah tabori na dvorišču sodnice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

12

Od srede Zlatka Olah iz Lucije v znak protesta tabori na dvorišču pred vilo piranske sodnice. Sodnica Tina Benčič je podpisana pod deložacijo, ko so Olahovo prisilno izselili iz stanovanja, ker je imela 2.800 evrov dolga. Sodnica je medtem svojo vilo, brez karkšnihkoli posledic, postavila na črno.

Olahovi so vzeli tako stanovanje, kot tudi garažo, ki po treh dražbah zaradi zamešane zemljiške številke garaže in shrambe, ni bila prodana. Sosed Olahove, Fredi Cvita je za oddajo Planet Danes na Planet TV dejal, da bi bila rešitev povrnitve dolga 2800 evrov s prodajo garaže enostavna. "Če bi takrat prodali garažo, bi poravnali dolg 2800 evrov bi družina ostala v stanovanju," pravi.

Sodnica v tem postopku Tina Benčič je medtem s soprogom postavila vilo na zemljišču, ki je v lasti sklada kmetijskih zemljišč in gozdov. Kljub temu, da je poslopje zgrajeno na črno, proti sodnici niso bile sprožene nobene preiskave ali deložacijski postopki.

Olahova želi tudi odziv Pahorja

Od srede tako Zlatka Olah v znak protesta tabori na dvorišču pred črno gradnjo piranske sodnice. Na parceli jo spremljajo tudi podporniki, ki želijo, da bi jih čim prej obiskal predsednik republike Borut Pahor. Slednji je oškodovanko v svojo palačo sicer sprejel že letošnjega marca. "Tudi predsednik je rekel, da mi bo pomagal. Zdaj ima že drugi mandat in nas je pustil na cedilu," pravi.

Olahovi je vrhovno sodišče garažo vrnilo. Vanjo je pripeljala osebne stvari, ki so jih vzeli ob deložaciji. Oškodovanka trdi, da je večina imetja povsem uničenega, kljub temu ji je izvršitelj deložacije za hrambo predmetov poslal račun v višini devet tisoč evrov. "To naj plača lepo predsednik države, ki dovoli, da se take zadeve dogajajo," pravi Olahova, ki bo s protestom vztrajala. 15. decembra ji bodo na travnik pred hišo sodnice pripeljali bivalni zabojnik s sanitarijami.

Gradbena inšpekcija je razkrila, da je vsako peto gradbišče, ki ga je od februarja obiskalo 56 inšpektorjev, gradbišče na črno. Tako je od 633 kar 124 črnih gradenj. V primeru razkritja črne gradnje inšpektor, po predpisih iz področne zakonodaje, določi rok za ustavitev gradnje in odstranitev objektov.
Ne spreglejte