SiolNET. Novice Slovenija
1,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada z novim odlokom določila izjeme, za katere prepoved ne velja

1,17

termometer

knjižnica branje koronavirus
Foto: Getty Images

Vlada je z novim odlokom omogočila opravljanje nekaj več storitev, ki so bile pred dnevi onemogočene v okviru ukrepov za zajezitev epidemije covida-19. Med izjeme je dodala gradbena, vzdrževalna in montažna dela, pri katerih prihaja do minimalnega stika s potrošniki, servise za popravila tehničnega blaga, dimnikarske storitve in knjižnice.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus Novice V četrtek potrdili 1.798 okužb, umrlo 23 bolnikov #video

Vlada je med izjeme v odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom na današnji dopisni seji dodala gradbena, vzdrževalna in montažna dela, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da prihaja do minimalnega možnega stika s potrošniki. Kot primer so v vladnem uradu za komuniciranje navedli "ogrevanje, vodovod, odtoki, električne inštalacije, keramične in druge obloge, prezračevanje, krovska, fasaderska dela in montaža kuhinj".

Izjeme bodo v veljavo stopile v soboto

Med izjemami, ki bodo v veljavo stopile v soboto, potem ko je bil odlok danes objavljen v uradnem listu, bodo tudi storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da prihaja do minimalnega možnega stika s potrošniki, kot so vrtnarske storitve.

Prav tako bodo z delom lahko nadaljevale servisne delavnice, v katerih popravljajo in vzdržujejo tehnično blago, pa tudi dimnikarske storitve. Te bodo lahko opravljali pod pogojem, da je v prostoru, kjer se izvajajo, prisoten samo en izvajalec, če pa to ni mogoče, je lahko v prostoru prisoten izvajalec storitve in ena oseba, ki je uporabnik male kurilne naprave.

"Opravljanje dimnikarskih storitev ni dovoljeno v prostorih, v katerih je nameščena mala kurilna naprava, ki jih po opravljeni storitev ni mogoče prezračiti," so navedli. Med izjeme so dodali tudi družbe za upravljanje in knjižnice, piše STA.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Novice Počivalšek: Razprava o zamenjavi vlade v tem trenutku je neokusna in neprimerna

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin