SiolNET. Novice Slovenija
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V UKC imenovali novega generalnega direktorja

1,43

termometer

Marko Jug | Marko Jug je zdravnik travmatolog, namestnik predstojnika kliničnega oddelka UKC za travmatologijo, docent na ljubljanski medicinski fakulteti pri predmetu Kirurgija in predsednik skupščine Zdravniške zbornice Slovenije. | Foto: STA
Marko Jug je zdravnik travmatolog, namestnik predstojnika kliničnega oddelka UKC za travmatologijo, docent na ljubljanski medicinski fakulteti pri predmetu Kirurgija in predsednik skupščine Zdravniške zbornice Slovenije. Foto: STA

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je za generalnega direktorja s polnim mandatom imenoval Marka Juga, ki je bolnišnico kot v. d. vodil od septembra, so v UKC potrdili za STA. Soglasje k njegovemu imenovanju mora podati še vlada. Jug je bil sicer eden od treh kandidatov za direktorja s polnimi pooblastili.

Svet zavoda je razgovore s kandidati opravil že v začetku tedna, danes pa je na čelo osrednje slovenske bolnišnice imenoval Juga.

Svet zavoda je odločil, da je bila predstavitev Marka Juga najprimernejša. Pozna sistem UKC Ljubljana, ne predstavlja samo kolegov kirurgov, ampak tudi celoten zdravniški in nezdravniški del. Naslavlja ključne probleme, je dejala predsednica sveta zavoda UKCL.

"Zdaj, ko sem nekaj časa tukaj, vidim, da je to predvsem odgovornost. Zrastel sem kot človek in kot oseba. Razmere so na kritični točki, stopiti bomo morali korak nazaj. Ohraniti moramo vrhunskost, ki jo imamo. Verjamem, da nam bo v sodelovanju z ministrstvom, predvsem pa z ljudmi uspelo zapeljati novo pot. Klinični center niso zidovi, ampak so ljudje. Upam, da bomo postavili pot, po kateri bomo ponosno hodili," je povedal Jug. 

"Zaposleni si želimo stalno vodstvo. Želimo si napredka. V Jugu vidimo izjemnega strokovnjaka. Verjamemo vanj in si želimo kontinuiteto, da prejadramo težke čase," je pojasnil Martin Čeh, podpredsednik sveta zaposlenih. 

Položaj generalnega direktorja se je sprostil septembra 

Položaj generalnega direktorja se je sprostil 7. septembra, ko je po javnem pozivu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana odstopil generalni direktor Jože Golobič. Pred tem je v dopisu Bešiču Loredanu, premierju Robertu Golobu in članom sveta UKC zavrnil vse ministrove očitke ter poudaril, da njegov poziv k odstopu razume kot politično potezo.

Svet UKC je nato 12. septembra za vršilca dolžnosti imenoval travmatologa Juga. Jug je takrat dejal, da se vidi "kot tehnično rešitev v omejenem časovnem obdobju", v katerem bodo poiskali kandidata za generalnega direktorja s polnim mandatom. Kot je dejal, namreč ni najboljši kandidat za direktorja.

Na prvi razpis so se prijavili štirje kandidati 

Na prvi razpis za zasedbo delovnega mesta generalnega direktorja, ki so ga objavili 20. septembra, so se prijavili štirje ustrezni kandidati. A člani sveta ljubljanskega UKC med njimi niso izbrali nikogar, zato je Jug ostal na položaju vršilca dolžnosti.

Jug je sicer zdravnik travmatolog, namestnik predstojnika kliničnega oddelka UKC za travmatologijo, docent na ljubljanski medicinski fakulteti pri predmetu Kirurgija in predsednik skupščine Zdravniške zbornice Slovenije.

Je priznani strokovnjak, aktiven tudi na mednarodnem področju. Od leta 2016 v UKC Ljubljana vodi raziskovalno skupino za raziskave o poškodbah hrbtenjače, do imenovanja za v. d. direktorja je bil predstavnik zaposlenih v svetu zavoda. Od leta 2019 je sodni izvedenec za medicino na področju travmatologije. V UKC je zaposlen 20 let. Kot zdravnik v ospredje postavlja človeka in zdravje, je poudaril.

UKC Ljubljana Novice Svet UKC Ljubljana v prihajajočem tednu o novem generalnem direktorju Hobit 3 Planet TV Za produkcijo te trilogije so odšteli skoraj milijardo dolarjev!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin