SiolNET. Novice Slovenija
3,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Tržiču ukradli nafto iz strojev za sanacijo po ujmi

3,23

termometer

Tržič
Medtem ko v Tržiču nadaljujejo z odpravljanjem posledic neurja, so neznanci ponoči iz delovnih strojev odtujili okoli 500 litrov goriva. Foto: STA

V občini Tržič, kjer po ujmi nadaljujejo sanacijo, da po besedah župana Boruta Sajovica "zaradi napovedanega dežja ne bo še slabše", se ob vseh težavah soočajo tudi s krajo. Ponoči so neznani storilci iz petih strojev na severnem gradbišču, kjer poskušajo vzpostaviti dostop do Jelendola, odtujili več sto litrov nafte, je dejal župan.

"Ne morem verjeti, da se to dogaja tudi v fazi intervencije," je dejal župan. Lastniki strojev so o kraji po njegovih besedah obvestili policiste, preiskava poteka. Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Kranj, je bilo po doslej zbranih obvestilih iz šestih delovnih strojev odtujenih okoli 500 litrov goriva.

"Prebivalce sproti seznanjamo s samozaščitnimi ukrepi in apeliramo na sporočanje informacij o sumljivih osebah ali vozilih, razdeljeni pa so bili tudi letaki pred krajami," so dodali na PU Kranj.

Tržič Novice Dan po ujmi: škode v Tržiču za 10 milijonov evrov #video

"Nič ni slabega v tem, da ljudje želijo videti, kakšno moč ima narava ..."

Dela tako na severni kot južni strani Jelendola se po njegovih navedbah nadaljujejo, poskušajo vzpostaviti dostop do vasi tudi z osebnimi vozili. Če želijo priti do vasi, je pojasnil, začnejo s spodnje strani, do predora, nato nadaljujejo z zgornje strani. Prek Podljubelja se do vasi da priti, če je nuja, s terenskimi vozili. "Potrebujemo pa še dostop za osebna vozila in gradbeno mehanizacijo," je dejal župan. Sanirati morajo še dva podora na južni strani, kar je trenutno njihov glavni intervencijski cilj.

Sajovic poziva vse radovedneže, naj upoštevajo znake za zapore cest proti Jelendolu in jih ne prehajajo, na kar so na družbenem omrežju Facebook opozorili tudi na Policijski upravi Kranj. "Nič ni slabega v tem, da ljudje želijo videti, kakšno moč ima narava. A pozivam k previdnosti in upoštevanju zapor," je pozval župan.

Napovedano deževje po županovem prepričanju razmer ne bo poslabšalo. "V štirih ali petih dneh naj bi padlo dvesto litrov dežja na kvadratni meter, kar naj bi vodotoki in struge prenesli," je ocenil.

Tržič Novice V zadnjem trenutku so stopili ven, nato je hišo odnesla voda #video #foto

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 306
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin