Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2019,
20.15

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

1

Natisni članek

policija dobrodelnost tek

Petek, 28. 6. 2019, 20.15

4 leta, 10 mesecev

V spomin na umorjenega policista organizirajo dobrodelni tek #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

1

Te dni mineva štiri leta od umora policista Igorja Mauserja na Ižanski cesti v Ljubljani. Takrat je Samo Tadin napovedal družinski pokol na Igu samo zato, da bi zvabil na cesto policiste. Ko jih je dočakal na Ižanski cesti, se je s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro čelno zaletel v policijsko vozilo.

sodnica Ružičeva
Novice Policija pridržala osumljenca za napad na sodnico

Morilec Samo Tadin, ki je pred kratkim v zaporu zabodel paznika, je obsojen na 30-letno zaporno kazen.

Ker pa spomin na Igorja Mauserja in preostale umorjene policiste še kako živi, bo jutri tako že četrtič dobrodelni Mauserjev memorial, ki ga je prvič, skupaj s kolegom Miho Auscem, organiziral prav Mauser. Le da takrat ni še nihče vedel, da se bo imenoval po njem. 

Starši umorjenega Mauserja pravijo, da vsako leto, ki mine brez sina, ni nič lažje: "Vedno ga imamo v mislih," sta dejala Cveta in Igor Mauser.

V spomin na dobrodelnega policista

V mislih pa ga imajo tudi prijatelji in sodelavci. V njegov spomin organizirajo dobrodelni tek, ki bo jutri v Mostecu ob 10. uri. In tovrsten tek je bil ideja ravno ubitega policista in njegovega prijatelja in sodelavca Ausca. A težavo sta imela s poimenovanjem.

"Igor je takrat rekel, saj še nihče ni umrl, ne moremo dati imena. Čez teden dni pa se je zgodilo, da smo ga izgubili, in ni bilo druge, kot da smo ga poimenovali Mausov memorial," je povedal Ausec. Vsako leto se ga udeleži več policistov, prijateljev, med njimi tudi njegov šef, komandir policijske postaje Vič, Andrej Medvešek.

"Predvsem je to spomin na našega pokojnega policista, na njegovo dobrodelnost, v tem duhu ohranjamo ta memorial in tek," je povedal Medvešček. 

V Mostec pa vsako leto pridejo tudi Igorjevi starši za spodbudo delavcem, prijateljem, znancem. Za živ spomin na Igorja, čigar slika visi tudi na viški policijski postaji. V spomin in opomin.

Policija
Novice V Ljubljani odjeknili streli, policija pridržala trojico #foto #video
Ne spreglejte