Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2022,
15.56

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

6

Natisni članek

DARS neurje ljubljanska obvoznica

Petek, 8. 7. 2022, 15.56

1 leto, 9 mesecev

V prihodnjem tednu začetek obsežne sanacije severne ljubljanske obvoznice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

6

Ljubljanska obvoznica | Vozišče severne ljubljanske obvoznice je v torek zvečer v hudem neurju poškodoval vdor vode iz odvodnega kanala pod cestiščem. | Foto promet.si

Vozišče severne ljubljanske obvoznice je v torek zvečer v hudem neurju poškodoval vdor vode iz odvodnega kanala pod cestiščem.

Foto: promet.si

Dars se je odločil za obsežnejšo sanacijo severne ljubljanske obvoznice, potem ko je cestišče v torek zvečer poškodovalo hudo neurje. Sanacija bo stekla sredi prihodnjega tedna, po prvih ocenah pa bo trajala do konca avgusta.

Vozišče severne ljubljanske obvoznice je v torek zvečer v hudem neurju poškodoval vdor vode iz odvodnega kanala pod cestiščem, so pojasnili na Darsu. Prvotno so nameravali izvesti intervencijsko sanacijo, a so se po podrobnejši preučitvi stanja na terenu odločili, da izvedejo obsežnejšo sanacijo, s katero bodo zagotovili, da se to ne bo več dogajalo.

Odločili so se za obsežnejšo sanacijo

Voda je na vozišča vdrla zaradi preobremenitve meteornega kanala, ki poteka pod voziščno konstrukcijo v obliki betonske kinete škatlastega profila in ga upravlja Javno podjetje Voka Snaga. Zaradi tega je zalilo spodnji in zgornji ustroj vozišča konstrukcije ter zaradi pritiska dvignilo vozišče, so pojasnili pri upravljavcu avtocest in hitrih cest.

Ker je stik med pokrivnimi ploščami in steno kinete netesen, bodo morali za uspešno rešitev problema zamenjati obstoječo kineto pod cestiščem severne obvoznice in jo nadomestiti z novo, vodotesno konstrukcijo. Takšna rešitev bo preprečila vdor vode tudi ob nevihtah z močnejšimi nalivi, so dodali.

Po vdoru vode je Dars zaradi varnosti nemudoma zaprl približno 300 metrov voznega pasu na območju priključka Celovška cesta proti Bežigradu. Zapora zlasti v prometnih konicah povzroča podaljšanje potovalnih časov in zastoje, zato bodo za izboljšanje pretočnosti že danes ponoči ves promet preusmerili na sosednje smerno vozišče, kjer bo v razdalji 300 metrov urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Vzporedno pa, kot so dodali, že potekajo priprave na obsežno sanacijo, ki se bo začela sredi prihodnjega tedna in bo po prvih ocenah trajala do konca avgusta.

V poletnem času je na ljubljanski obvoznici v primerjavi s preostalim delom leta manj prometa, manj izrazite so tudi jutranje in popoldanske prometne konice. Poleg tega bo na območju del prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone največje dovoljene mase.

Obnova Letališke ceste v Ljubljani
Avtomoto Zaprli so pomemben avtocestni izvoz: to bodo delali več kot mesec dni #foto
bgd poplava karleuša
Trendi Ne le Ljubljančani, v neurju obtičala tudi srbska pevka #video
Ne spreglejte