Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 2. 2021,
7.55

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

5

Natisni članek

Koronavirus epidemija obala

Sobota, 27. 2. 2021, 7.55

3 leta, 1 mesec

V obalno-kraški regiji v veljavi novi ukrepi za zajezitev koronavirusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

5

Piran | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Zaradi poslabšanih epidemioloških razmer so v obalno-kraški regiji danes začeli veljati strožji ukrepi. Ponovno je prepovedano zbiranje ljudi, razen za 12 izjem sta prepovedana vstop in izstop iz regije, ni pa gibanje omejeno na občine. Šol v tej regiji za zdaj ne bodo zaprli, so pa od danes zaprte vse trgovine s površino nad 400 kvadratnih metrov.

Aleš Hojs
Novice Hojs: Čeprav je obalno-kraško regija rdeča, se šole ne bodo zaprle #video

Za prečkanje regijske meje je v veljavi že od prej znanih 12 izjem, ni pa med njimi več tiste, ki je dovoljevala prehod zaradi obiska trgovine. Izjema tudi ni prehajanje med stalnim in začasnim prebivališčem, je na petkovi vladni novinarski konferenci povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Uveljavljanje teh izjem velja tudi za ožje družinske člane posameznika in člane skupnega gospodinjstva, ko potujejo skupaj. V obalno-kraški statistični regiji je prepovedano tudi zbiranje ljudi.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, je prehajanje med obalno-kraško regijo in drugimi regijami med drugim dovoljeno z dokazilom o cepljenju, pozitivnim ali negativnim rezultatom testa na koronavirus in za prebolevnike. Posameznik mora obenem imeti s seboj dokazilo, s katerim izkaže upravičenost uveljavljanja ene od 12 izjem, in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo.

Na policiji sicer odsvetujejo vsa nenujna potovanja na Obalo. Ta konec tedna bodo poostreno nadzirali spoštovanje vladnega odloka na tem območju. Zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za infrastrukturo in policija bodo ta konec tedna na vseh smučiščih po Sloveniji, ki obratujejo, izvedli poostren nadzor. Že v minulih dneh so inšpektorji ugotovili nekaj neskladnosti na smučiščih, med drugim pri gostinski ponudbi, piše STA.

Novice Obalno-kraška na meji črne faze. Kako kaže preostalim regijam?
Ne spreglejte