Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 8. 2014,
12.35

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ebola Afrika

Sobota, 16. 8. 2014, 12.35

4 leta, 12 mesecev

V Nigeriji bežijo iz bolnišnic, Slovencem odsvetovana potovanja v Afriko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Nigeriji vedno več zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja beži iz bolnišnic, ker se bojijo okužbe z ebolo.

Še posebej je prizadeta bolnišnica Yaba Mainland v Lagosu. Številni uslužbenci so jo namreč zaradi pritiska družin zapustili. Medtem je število mrtvih v aktualni epidemiji ebole po podatkih naraslo na 1.145.

Do zdaj zaradi ebole 1.145 smrtnih žrtev V Nigeriji so sicer do zdaj našteli 11 primerov okužbe z ebolo. V petek je postalo znano, da je zaradi smrtonosnega virusa umrla še ena oseba – medicinska sestra. Število mrtvih v Nigeriji je tako naraslo na štiri.

Razmere še poslabšuje stavka zdravnikov, ki zdaj traja že več kot sedem tednov. Zdravstveni delavci, ki so še ostali, zdaj neprestano delajo, da bi pacientom rešili življenje, poročajo nigerijski mediji.

"Vse je očitno zelo strah ebole in nihče ne želi pomagati, kar je velika težava," je povedal zdravstveni komisar v Lagosu Jide Idris in dodal, da so po novici, da je umrla medicinska sestra, nekateri zdravstveni uslužbenci "kar zbežali", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Poleg Nigerije je epidemija ebole prizadela še tri druge zahodnoafriške države – Liberijo, Gvinejo in Sierro Leone. V petek zvečer je Svetovna zdravstvena organizacija razkrila, da so do srede zaznali 2.127 okužb z ebolo in 1.145 smrtnih žrtev.

NIJZ: Odsvetujemo nenujna potovanja v tri afriške države Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) zaradi izbruha ebole Slovencem odsvetuje vsa nenujna potovanja v Gvinejo, Liberijo in Sierro Leone.

Čeprav je tveganje za večino potnikov nizko, pa se lahko poveča za tiste, ki bi potrebovali zdravstveno oskrbo na prizadetih območjih. Poleg tega imajo zaradi preobremenjenosti zdravstvenega sistema in pomanjkanja osebja na teh območjih lahko potniki tudi težave z dostopanjem do zdravstvenih storitev v primeru poškodb ali drugih zdravstvenih težav.

Ne spreglejte