Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 5. 2020,
16.48

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

2

Natisni članek

nesreča nesreča policija Motorist noad

Petek, 8. 5. 2020, 16.48

3 leta, 11 mesecev

V nesreči pri Starem trgu ob Kolpi umrl 50-letni motorist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

2

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

V zgodnjih popoldanskih urah se je zgodila huda prometna nesreča na cesti pri Starem trgu ob Kolpi, v kateri je umrl 50-letni motorist. Policija ob tem poziva k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. Vozniki naj hitrost prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim.

slovenska policija
Novice Nesreča s smrtnim izidom: trčila 20-letna voznika mopedov

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je do nesreče prišlo okoli 13. ure popoldne. Po pravih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 50-letni motorist peljal iz smeri Starega trga ob Kolpi proti Vinici. V ovinku je izgubil oblast nad motorjem in trčil v levi del tovornega vozila. Zaradi hudih poškodb je motorist na kraju nesreče umrl. Ogleda nesreče sta se poleg policistov udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Že tretja smrtna žrtev v tem letu

50-letni  motorist  je letos tako že tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto. V mesecu marcu sta v prometnih nesrečah umrla voznik osebnega avtomobila in voznik kombija. V zadnjih petih letih je na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 12 voznikov enoslednih motornih vozil (9 motoristov in trije vozniki mopedov). Osem  prometnih  nesreč se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti. Nepravilna stran in smer vožnje sta bili vzrok treh nesreč s smrtnim izidom, v enem primeru pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu, še pojasnjujejo na Policijski upravi Novo mesto in ob tem udeležence v prometu pozivajo k odgovornosti.

"Motoriste pozivamo k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob  spremembi smeri naj se prepričajo, da to lahko varno storijo in da so jih drugi udeleženci v prometu tudi opazili. Na motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu. Ostale prometne udeležence pa opozarjamo na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu," še poudarjajo na policiji.

protesti 8.5.
Novice Več tisoč protestnikov s kolesi protestiralo proti vladi #foto #video
Ne spreglejte