Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2011,
15.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

seminar mladi

Četrtek, 28. 4. 2011, 15.54

7 let, 12 mesecev

V Ljubljani seminar o mladinskem delu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Ljubljani se je pričel mednarodni seminar z naslovom Mladinsko delo: Povečati zaposljivost mladih.

Seminar v sodelovanju z nacionalnimi agencijami programa EU Mladi v akciji in Salto Inclusion centrom organizira slovenska agencija progama Movit NA Mladina. Minister Igor Lukšič je izpostavil vlogo mladinskih organizacij pri graditvi demokratične družbe.

Opredelitev vloge mladinskega dela Namen seminarja je opredeliti vlogo mladinskega dela in pridobivanja kompetenc za večjo zaposljivost mladih s poudarkom na neformalnem učenju v okviru programov učne mobilnosti, kakršen je tudi program Mladi v akciji, so sporočili iz Movita.

Seminar odprl minister za šolstvo in šport Igor Lukšič Seminar je odprl minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je ob tem poudaril pomembno vlogo mladinskih organizacij pri graditvi demokratične družbe in razvoju mladih v avtonomne in odgovorne posameznike. Podprl je ugotovitve evropske strategije za mladinske politike, ki mlade uvršča med najbolj ranljive družbene skupine, istočasno pa jih prepoznava kot dragocen vir v starajoči se družbi.

Zaradi ključnih značilnosti mladinskega dela, kot sta neformalno in priložnostno učenje, je treba mladinsko delo po ministrovih besedah podpreti ter v njem prepoznati ekonomsko in socialno vlogo. V času, ko je zaposlovanje mladih velik izziv, se namreč od mladinskega dela pričakuje tudi večja zaposljivost mladih.

Odziv na izzive nove EU strategija za mlade Na dvodnevnem seminarju se bodo udeleženci odzvali na izzive, ki jih je mladinskemu delu kot polju z izrazitimi učnimi učinki za mlade prinesla nova EU strategija za mlade. Identificirali in predstavili bodo primere dobrih praks ter ukrepe mladinskih politik na področju zaposlovanja mladih in identificirali vlogo neformalnega učenja v okviru ključnih kompetenc za boljši prehod na trg dela.

Sodeluje 22 udeležencev iz držav EU Na seminarju sodeluje 22 udeležencev iz držav EU, med katerimi najdemo mladinske delavce, strokovnjake in odločevalce v mladinskem sektorju ter raziskovalce mladine. Organizatorji so namreč mnenja, da lahko prav pogled iz vseh vidikov omogoči učinkovito prepoznavo učinkov mladinskega dela na povečevanje zaposljivosti mladih, da bodo lahko uspešneje konkurirali na trgu dela.

Ne spreglejte