Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
17.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

azilni dom Ljubljana vlada

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 17.57

8 let

V Ljubljani in Logatcu dve novi izpostavi Azilnega doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vlada RS je na dopisni seji sprejela sklep o ustanovitvi dveh izpostav Azilnega doma, in sicer bosta to Samski dom Kotnikova v Ljubljani in Izobraževalni center za zaščito in reševanje Logatec.

Kot so sporočili z vlade, je zaradi zapolnjenih kapacitet Azilnega doma ministrstvo za notranje zadeve aktiviralo kontingentni načrt za zagotavljanje oskrbe in nastanitve v primeru povečanega števila prosilcev za mednarodno zaščito, ki predvideva, da se v tem primeru prosilce nastanjuje v druge nastanitvene kapacitete države.

Vlada je sklep o ustanovitvi dveh novih izpostav Azilnega doma sprejela na podlagi 81. člena zakona o mednarodni zaščiti, ki določa, da lahko vlada zaradi enakomerne porazdelitve prosilcev za mednarodno zaščito ustanovi izpostave Azilnega doma.

V Sloveniji je mogoče za dlje časa namestiti tisoč prosilcev za azil Ko pride do povečanega števila prosilcev za azil, se aktivira kontingentni načrt, v katerem so določene dodatne kapacitete za njihovo namestitev, poleg omenjenega samskega doma v Ljubljani in kompleksa v Logatcu sta med njimi še počitniški dom na Debelem rtiču in objekt stare ekonomske šole v Murski Soboti.

Po sprejemu prošnje za mednarodno zaščito se prosilca nastani v azilni dom, po potrebi pa tudi v ustrezne institucije ali pa se mu, če izpolnjuje pogoje, omogoči zasebno nastanitev. V Ljubljani deluje azilni dom, ki lahko sprejme 203 osebe.

Kot je pred dnevi povedal državni sekretar ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic, smo v Sloveniji po kontingentnem načrtu trenutno sposobni za dlje časa namestiti tisoč prosilcev za azil. Če bi število prosilcev naraslo, pa bi bilo načrt treba dopolniti, je še dejal.

Ne spreglejte