Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
14. 8. 2014,
8.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SMC Koper

Četrtek, 14. 8. 2014, 8.48

8 let

V Kopru spopad Cerarjevih kadrov za oblast

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na sestanku koprskih članov stranke SMC so se že spopadli za oblast. Koprska notarka Polka Bošković se je vpisala v stranko in hotela postati predsednica stranke, vendar se je članstvo uprlo.

Polka Bošković, ki je trdila, da se bo v županski boj podala kot neodvisna kandidatka, da pa se podpore posameznih strank ne bo otepala, je po novem članica SMC, v Primorskih novicah piše Tatjana Tanackovič.

"V stranko sem bila povabljena s strani samega vrha stranke. Vpisala sem se zato, ker so mi tako svetovali in ker verjamem v vrednote, ki jih je Miro Cerar neštetokrat ponovil ob ustanovitvi stranke," pravi Boškovićeva. Na vprašanje, kako komentira dogajanje na sestanku, kjer so jo napadli z različnimi očitki, tudi s tem, da stranko izkorišča za lastne namene in vsiljuje svojo kandidaturo za županjo, ni želela odgovoriti.

Poslanca proti notarki V Kopru so se pojavile informacije, da njeni kandidaturi nasprotujeta predvsem poslanca Lilijana Kozlovič in Marko Ferluga, ki naj bi celo grozila z odstopom, če stranka podpre Boškovićevo za županjo. Kozlovičeva to zanika. Se pa v stranki vse bolj širijo govorice, da naj bi se umikala tudi zato, ker imajo dokaze, da je kot načelnica koprske upravne enote na sporen način sodelovala s koprsko občinsko oblastjo.

"Če imajo kakšne dokaze, naj jih pokažejo in bom nanje lahko konkretno odgovorila. Sem pa na stranki že povedala, da če mislijo in presodijo, da sem zaradi česarkoli sporna, lahko tudi vrnem poslanski mandat," pravi Kozlovičeva. Dogajanja v Ospu Kozlovičeva prav tako ni želela komentirati, se pa strinja, da za stranko v Kopru gotovo ni dobro, da se pojavijo tako močna trenja, še preden je ustanovljena.

Bo šlo vse v "maloro"? Boškovićevo je za predsednico predlagal član SMC Viktor Markežič. "Nisem mogel verjeti, da so nekateri celo predlagali, da je bolje, da stranka nima nobenega kandidata, kot da ima slabega kandidata," je dejal Markežič. Meni, da se na tak način dela teren, da Boris Popovič ne bi imel ustreznega protikandidata.

Med tistimi, ki so se na sestanku v Ospu izpostavili in obsodili način, kako želi Boškovićeva na vrat na nos postati predsednica stranke in celo županska kandidatka, je bil tudi koprski podjetnik in radijski voditelj Aleš Bržan, ki je na koncu kar sam sebe predlagal za županskega kandidata.

"Če se s tako lahkoto določi županske kandidate, potem sem lahko županski kandidat tudi sam. Kar se je dogajalo na sestanku, je nedopustno. Ali bo stranka že na začetku postavila prave tirnice in res zasledovala svoje vrednote ali pa bo šlo vse v 'maloro'," je po pisanju Primorskih novic dejal Bržan.

Ne spreglejte