V Koper danes vplula Natova vojaška ladja #foto

V koprsko pristanišče je danes vplula poveljniška ladja Natove stalne protiminske bojne skupine 2 HMS Enterprise. Obisk je namenjen krepitvi vojaškega sodelovanja med Slovensko vojsko in drugimi pomorskimi zmogljivostmi zveze Nato, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Poveljniška ladja Natove stalne protiminske bojne skupine 2 HMS Enterprise je v preteklosti služila tudi za reševanje migrantov na poti iz Libije v Italijo.

1 / 5

Poveljniška ladja Natove stalne protiminske bojne skupine 2 HMS Enterprise je v preteklosti služila tudi za reševanje migrantov na poti iz Libije v Italijo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

2 / 5

Foto: Zdravko Primožič/FPA

3 / 5

Foto: Zdravko Primožič/FPA

4 / 5

Foto: Zdravko Primožič/FPA

5 / 5

Foto: Zdravko Primožič/FPA

Slovenska vojska bo zagotovila podporo države gostiteljice, načrtovano pa je tudi srečanje poveljnika Natove bojne skupine in poveljnika ladje Justinom Hainsom s poveljnikom 430. mornariškega diviziona Slovenske vojske Romanom Anžičem.

Večnamenska ladja britanske kraljeve mornarice HMS Enterprise ima 72 članov posadke, vlogo poveljniške ladje Natove stalne protiminske bojne skupine 2 pa je prevzela prejšnji mesec.

Natova ladja je pri vplutju v slovenske vode uporabila ustaljen režim ločene plovbe, saj nedavna odločitev arbitražnega sodišča glede stičnega območja med odprtim morjem in slovenskimi teritorialnimi vodami na tuje ladje, ki prihajajo v Koper, za zdaj nima vpliva.

Ladja bo za javnost na ogled na potniškem terminalu Luke Koper v soboto med 9. in 11. uro, v Kopru pa bo do ponedeljka.

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • ZDENKO / 14.08.2017. ob 09:57

    DOBRODOŠLI V SLOVENIJI DEŽELI NATA, V KATERO SMO SE VČLANILI PO VELIKI VEČINI SLOVENCEV.RUSOFILI SE PA LAHKO PROSTOVOLJNO IZSELIJO V DOMOVINO SOCIALIZMA

  • pesbanny / 13.08.2017. ob 18:19

    Iz Nata bi morali že zdavnaj izstopiti ( oz . se vanj sploh ne bi smeli včlaniti). To je organizacija ki sistematično napada druge države v korist ZDA in Britanije.

  • slomevzha1 / 11.08.2017. ob 10:02

    Bolj pravično bi bilo, če bi se srečanja udeležili tudi poveljniki preostalih 429 mornariških divizionov Slovenske vojske.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano