Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2016,
22.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

2

Natisni članek

Italija terorizem

Nedelja, 8. 5. 2016, 22.34

7 let, 12 mesecev

V Italiji aretirali Slovenca, osumljenega sodelovanja s teroristi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

2

V Italiji so aretirali Slovenca, ki naj bi bil član mednarodne teroristične organizacije, je sporočil italijanski notranji minister Angelino Alfano. Šlo naj bi za Roka Žavbija.

26-letni slovenski državljan je osumljen pomoči pri novačenju in radikalizaciji tujih borcev. Kot piše ameriška tiskovna agencija AP, italijanski minister Angelino Alfano ni povedal, kje so osumljenca aretirali, je pa dejal, da so policijsko akcijo izvedli v sodelovanju s tožilci iz Benetk in slovensko policijo.

"Še ena teroristična akcija se je končala z uspehom," je v soboto na Twitterju zapisal italijanski minister. Kot je ob predstavitvi rezultatov policijske akcije dejal Alfano, je to nova potrditev, da italijanski varnostni sistem deluje dobro.  

Domnevni džihadist iz Kamnika?

Po poročanju Dela so sicer italijanski varnostni organi razpisali mednarodno tiralico za Kamničanom Rokom Žavbijem, ki ga je nato prijela slovenska policija. Žavbi je v soboto stopil pred preiskovalnega sodnika.

V Italiji so v lanskem letu, da bi se izognili terorističnim napadom na domačih tleh, izgnali več kot 60 domnevnih islamskih skrajnežev, pod nadzorom pa je bilo več kot 90 tujih borcev, še piše AP.

Za pojasnila smo prosili policijo, odgovore še čakamo.

Italijanska policija aretirala Kristjana Kamenika

So pa italijanski policisti danes pridržali tudi Kristjana Kamenika, ki naj bi imel pri sebi 50 kilogramov kokaina, je poročala POP TV. Zasežena droga je bila vredna okoli dva milijona evrov, podrobnosti aretacije pa niso znane. Kamenik je za zapahi zaradi trgovine z mamili tako končal že v četrti evropski državi: najprej v Sloveniji, nato še v Srbiji in na Hrvaškem.

V Sloveniji ga čaka sojenje v primeru štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997. Sodili so mu že trikrat; prvič je bil obsojen na 20 let zapora, drugič je bil oproščen, tretje sojenje pa se ni končalo, zaradi česar je lani ponovno sedel na zatožno klop sodišča. Kamenik je še vedno edini osumljenec.

Ne spreglejte