Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2012,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poplave škoda

Petek, 9. 11. 2012, 15.44

8 let

V Dravogradu zaradi poplav za najmanj 11 milijonov evrov škode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Reke Drava, Meža in Mislinja, ki so se v ponedeljek znesle nad občino Dravograd, so povzročile za najmanj 11 milijonov evrov škode, je danes ocenila dravograjska županja Marijana Cigala.

Pojasnila je, da je bilo med vodno ujmo največ uničenih stanovanjskih objektov, delno tudi industrijski, veliko škode je tudi v kmetijstvu.

Cigalova pričakuje, da bo škoda še bistveno višja, saj vsa dravograjska podjetja še niso dostavila podatkov o škodi, prav tako niso znani stroški čiščenja in odvoza naplavljenega materiala. Županja tudi ugotavlja, da imajo precej škode tudi na cestah in komunalni infrastrukturi.

Drava, Meža in Mislinja so poplavile predvsem stanovanjska naselja na Ribiški poti, Mariborski cesti, spodnji Meži, Otiškem vrhu in Šentjanžu. Prav tako je bila povzročena ogromna škoda na poslovnih objektih v industrijski coni Šentjanž in Otiški vrh. Voda je v ponedeljek za nekaj časa zalila in onemogočila vse prometne povezave na državnih cestah v občini Dravograd.

Posledice škode še vedno odstranjujejo Štab civilne zaščite z ekipami gasilcev, vojakov, lokalnih podjetnikov in prostovoljcev še vedno odstranjuje posledice nesreče na terenu. Trenutno se na občino obračajo različne organizacije, ki so pripravljene na različne načine nuditi pomoč, od zveze prijateljev mladih, skavtov do tabornikov. Po pojasnilih županje jim bodo v soboto priskočili na pomoč mladi iz Kopra in Ljubljane.

Območna organizacija Rdečega križa Dravograd je odprla transakcijski račun za zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov za občane, ki so žrtve poplave. Na sedežu organizacije pa lahko oškodovanci dvignejo pakete hrane, oblačila in šolske potrebščine.

Tudi Karitas oškodovancem nudi pomoč pri hrani, oblačilih in čistilih, in sicer vsak delovni dan med 9. in 10. uro dopoldne ter med 17. in 18. uro popoldne na sedežu Karitasa v Dravogradu.

Občani se prav tako lahko za pomoč in informacije obrnejo tudi na dravograjsko občino.

Ne spreglejte