SiolNET. Novice Slovenija
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Celju in Hrastniku torkovo neurje povzročilo precej nevšečnosti #video

0,38

termometer

V Celju in Hrastniku je torkovo neurje povzročilo precej nevšečnosti. V Celju je bilo najhujše v naselju Zagrad, kjer so nastale poplave, poškodovana je tudi lokalna cesta. Prav tako je poškodovanih več cestišč v celjski občini, stanovanjske bloke na Hudinji pa je zalila voda. V Hrastniku pa je neurje povzročilo poplavljanje potoka Brnica.

Meteorna voda je v Celju zalila več objektov ter poplavila podvoze v Zagradu in Zgornji Hudinji, v katerih so ostala ujeta vozila. Na terenu poteka popis škode, tako da bo njena višina znana v prihodnjih dneh, je za STA danes povedal poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Celje Danilo Praprotnik.

Že tretje neurje v zadnjem mesecu

V Hrastniku pa se je sprožil zemeljski plaz, voda pa je zalivala objekte in ceste. Kot je na Facebooku zapisal hrastniški župan Marko Funkl, so bili v torek v Hrastniku že tretjič v zadnjih 30 dneh priča hudim neurjem. Ponovno so bile največje težave na vodotokih, za katere občina že nekaj let poziva državo k ureditvi.

"Vodotoki so v pristojnosti Direkcije RS za vode in so v zadnjih letih izjemno slabo vzdrževani, poraščeni in nepripravljeni na ujme, kakršnim smo priča zadnje dni. Ocena škode prvih dveh neurij, ki sta divjali v juliju, je skoraj milijon evrov. Tokratno škodo bomo popisali v naslednjih dneh. Brez pomoči države pa sanacije ne bomo zmogli," je še zapisal Funkl, piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin