SiolNET. Novice Slovenija
3,95

termometer

 • Messenger
 • Messenger

V Beli krajini na dvorišča hiš letijo naboji #Argument #video

3,95

termometer

V Beli krajini se poglablja konflikt med Romi in drugimi domačini. V zadnjem tednu najbolj odmeva napad z nožem in sekiro na terasi gostinskega lokala, v katerega naj bi bila vpletena občinski svetnik iz vrst romske skupnosti Henček Kosec in njegov sin, oba svojo krivdo zanikata.

Vso oddajo Argument, ki je na sporedu vsak četrtek ob 21.00, si lahko na Planetu ogledate tudi s funkcijo ogled nazaj.

Predstavnik Romov Darko Rudaš pravi, da država in lokalna skupnost posvečata premalo pozornosti omogočanju romski skupnosti, da bi postala sestavni del družbe. O konfliktih pravi, da gre za posamezne primere, pri čemer pa so Romi kaznovani kolektivno. 

Prepričan je, da bi občine morale narediti več za legalizacijo romskih naselij, ob tem pa je opozoril tudi, da otroci iz družin, ki nimajo tekoče vode in elektrike, težko pridejo do izobrazbe in s tem do dela.

Oddaja Argument Novice "Prisotna sta visoka stopnja manipulativnosti in pomanjkanje empatije" #Argument #video

Denar socialnih transferjev zapravljajo za alkohol in zabave?

Na očitke, da denar od socialnih transferjev zapravljajo za zabave in alkohol, je predstavnik romske skupnosti Zvonko Golobič odvrnil: "Poglejte, vsak človek se pač rad pozabava. Moramo vedeti, da nekateri to izkoriščajo in dramatizirajo. Pri tem ne gre za astronomske vložke, ampak normalne zabave."

Onecoin drugič Novice Piramidna shema, v katero se je ujelo vsaj 10 tisoč Slovencev #Argument #video

So naboji prileteli iz romskih naselij?

Predstavnik domačinov je v oddaji pokazal dva naboja. Eden je priletel na dvorišče njegove hiše, drugi pa na sosedovo. "Natanko vemo, od kje je priletela," je dejal, na drugi strani pa je Golobič poudaril, da na nobenem naboju ne piše, od kod je priletel.

Janez Janša in Marjan Šarec Siol Plus Iztegnjeni sredinec Marjana Šarca #Argument #kolumna

Komentarji

12

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • medo / 24.03.2019. ob 08:08 +9 0

  Novinar ne loči med nabojem in kroglo. Naboj je tisto kar se vstavi v puško, krogla pa je tisto kar prileti ven in pade na sosedovo dvorišče.

  +9 0
 • Čokolino / 24.03.2019. ob 07:15 +8 0

  Ne vem, se mi pa dozdeva, da če je bila določena oseba že kdaj pravnomočno obsojena, da taka oseba ne sme posedovati orožja. Torej če obstajajo priče/dokazi, da se v/ob določenem objektu osebki "zabavajo" z orožjem, bi morala imeti POLICIJA pravico in dolžnost, da take osebe/objekte preišče in ob najdbi dodatnih dokazov ustrezno ukrepa. Zdi se mi tudi, da ob posebnih pogojih za varnost lahko priskoči na pomoč tudi vojska. Po tem pa je pristojnost sodišč, da zadevo speljejo do konca.

  +8 0
 • brencl47 / 24.03.2019. ob 08:30 +8 - 2

  Ta pa je bosa: - "brez tekoče vode težko prideš do izobrazbe in dela"!!! Kaj pa volja do dela???

  +8 - 2
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin