Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 8. 2020,
13.41

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

2

Natisni članek

poslanec župan smrt Bojan Kontič

Nedelja, 2. 8. 2020, 13.41

3 leta, 8 mesecev

Umrl je velenjski župan Bojan Kontič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

2

Bojan Kontič | V 60. letu starosti je umrl velenjski župan in nekdanji poslanec SD Bojan Kontič. | Foto STA

V 60. letu starosti je umrl velenjski župan in nekdanji poslanec SD Bojan Kontič.

Foto: STA

Po težki bolezni je v 60. letu starosti umrl velenjski župan in državni svetnik Bojan Kontič. Kontič je bil v svoji politični karieri član SD, med drugim je bil tudi poslanec državnega zbora. Začasna predsednica stranke Tanja Fajon je prek Twitterja sporočila, da je bil Kontič "steber socialne demokracije in ponos Velenja".

Bojan Kontič je bil najprej zaposlen v velenjskem premogovniku, nato pa se je podal v politiko. Med letoma 1991 in 1993 je bil v Velenju zaposlen na Stranki demokratske prenove (SDP), ki je bila predhodnica današnje SD. Takrat je opravljal tudi funkcijo sekretarja izvršnega sveta velenjske občine. V državni zbor je bil prvič izvoljen leta 1996.

Bojan Kontič je bil eden od najbolj prepoznavnih članov stranke SD. | Foto: Bojan Kontič je bil eden od najbolj prepoznavnih članov stranke SD.

Med letoma 2008 in 2010 je bil vodja poslanske skupine SD, leta 2012 pa je postal podpredsednik stranke. Pred volitvami leta 2011 je Kontič sklenil, da ne bo več kandidiral za poslanca.

Med letoma 1998 in 2010 je bil podžupan Mestne občine Velenje, župansko funkcijo pa je opravljal od leta 2011. Lani se je upokojil in župansko funkcijo opravljal nepoklicno. Kontič je bil tudi član državnega sveta, v aktualnem mandatu je bil v državni svet izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov.

Feri Horvat
Novice Umrl je dolgoletni poslanec in nekdanji predsednik DZ

Fajonova: Bil je steber socialne demokracije in ponos Velenja

Začasna predsednica SD Tanja Fajon se je na smrt Kontiča odzvala na družbenem omrežju Twitter. "Bil je steber socialne demokracije, ponos mesta Velenje, na svoji zasebni in profesionalni poti je zaznamoval življenja mnogih, bil je človek z veliko začetnico in prijatelj. Pogrešala ga bom. Iskreno sožalje družini in prijateljem," je med drugim poudarila Fajonova.

Kot so za STA povedali na velenjski občini, je Kontič umrl danes dopoldne. Podrobnosti o odprtju žalne knjige, žalni seji in o pogrebu bodo z velenjske občine še sporočili. Vsem svojcem in najbližjim so izrekli globoko in iskreno sožalje.

V Velenju bodo morali izvoliti novega župana, saj se morajo ob smrti župana razpisati nadomestne volitve za trajanje do konca štiriletnega mandata. Volitve se opravijo v od 60 do 90 dneh od razpisa.

Ne spreglejte