Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2017,
18.27

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar strokovni direktor

Četrtek, 30. 11. 2017, 18.27

6 let, 4 mesece

UKC Ljubljana dobil novo strokovno direktorico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je za strokovno direktorico imenoval Jadranko Buturović Ponikvar, je po današnji seji sveta sporočil predsednik sveta Jože Golobič. Napovedala je, da bo njena ključna naloga ohraniti doseženo visoko raven v UKC in omogočiti nadaljnji razvoj ustanove v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih.

Jadranka Buturović Ponikvar je v izjavi medijem dejala, da bo delovala povezovalno, združevalno in vse v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) "usmerjala k tistemu, kar nas združuje, to je skrbi za bolnike".

"V UKC delam skoraj 30 let in verjamem, da je to izjemna bolnišnica. V svojem življenju in karieri sem od blizu spoznala veliko bolnišnic v drugih državah in za zdravljenje sebe in svojih najbližjih bi vedno izbrala UKC," je dodala.

Ob tem se je zahvalila za podporo svetu UKC in tudi strokovnemu svetu.

Jadranka Buturović Ponikvar | Foto: UKC Ljubljana Foto: UKC Ljubljana

Svet je danes odločal med Buturović-Ponikvarjevo in Bojano Žvan, ki se je tudi prijavila na razpis. Za imenovanje Buturović-Ponikvarjeve je glasovalo 10 od 11 članov sveta. "Svet je pregledal program obeh kandidatk, upošteval je mnenje strokovnega sveta, ki je odločal prejšnji teden, in ocenil, da je program dr. Buturović-Ponikvarjeve tisti, ki zagotavlja uspešno delo strokovne direktorice," je dejal Golobič.

Žvanova je medijem dejala, da nad neizborom ni razočarana, saj je po odločitvi strokovnega sveta tudi pričakovala takšen razplet. "Vesela sem, da je Buturović-Ponikvarjeva direktorica, ker se mi zdi preudarna, izobražena, pametna, in mislim, da bo zapeljala klinični center v pravo smer," je dejala.

Žvanova pripravljena pomagati

Pojasnila je, da je prihodnji strokovni direktorici pripravljena pomagati zlasti na področju kakovosti. "UKC je strokoven, imamo veliko strokovnjakov. Najbolj pereča naloga pa je, da se uredi kakovost, da se odpravi kulturo strahu in vzpostavi kulturo varnosti," je menila Žvanova.

Žvanova se je za mesto strokovne direktorice potegovala že pred dvema letoma, ko je bila izbrana Pfeiferjeva. Zaradi izbora Pfeiferjeve se je Žvanova odločila celo tožiti UKC Ljubljana, a sodni postopek še ni končan. Žvanova izpodbija imenovanje Pfeiferjeve, saj da ni izpolnjevala razpisnih pogojev o vodstvenih izkušnjah. Tokrat Žvanova ne namerava izpodbijati imenovanja.

Buturović-Ponikvarjeva je imenovana na mesto strokovne direktorice za štiri leta. V nasprotju z imenovanjem generalnega direktorja pa ne potrebuje soglasja vlade k imenovanju. Mandat bo nastopila ali po razrešitvi zdajšnje strokovne direktorice Marije Pfeifer ali po njeni upokojitvi z začetkom prihodnjega leta.

Ne spreglejte