Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2014,
9.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tuš

Sreda, 22. 10. 2014, 9.42

6 let, 6 mesecev

Tuš združuje lokalne pridelovalce pod blagovno znamko Slovenske dobrote

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, že 25 let verjamejo v moč lokalno pridelanih izdelkov in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci.

Slovenske pridelovalce so povezali pod skupno blagovno znamko Slovenske dobrote, ki kupcem na njihovih policah po vsej Sloveniji ponuja izbiro najboljših lokalnih izdelkov. Nova premium linija Slovenske dobrote je sestavljena iz slovenskih lokalno pridelanih izdelkov, ki jih odlikujejo čim bolj sonaravna pridelava surovin ter tradicionalni ali inovativni postopki izdelave.

Kot odgovoren slovenski trgovec se Tuš zaveda vloge v slovenskem prostoru ter že vrsto let sodeluje z lokalnimi pridelovalci hrane in dobavitelji. Sodelovanje je z današnjim dnem dobilo povsem nov vidik, saj je podjetje lansiralo novo linijo premium izdelkov Slovenske dobrote, v kateri povezujejo slovenske proizvajalce najkakovostnejših lokalnih izdelkov. V liniji izdelkov Slovenske dobrote so združeni slovenski štruklji, tradicionalne mesne dobrote, prekajene z bukovimi drvmi, ročno izdelani mlečni izdelki iz polnovrednega mleka, tradicionalni mlevski izdelki, slovenski sokovi Jabolčnik, konopljina semena s štajerskih polj in slovenska keramika.

Slovenske dobrote proizvajajo manjši lokalni proizvajalci, ki bi sami težko razvili izdelek in ga umestili na trg. S skupnimi prizadevanji je tako nova linija primer dobre prakse povezovanja kmetov in preostalih deležnikov v procesu. Hkrati je zagotovljena kratka dobavna veriga, saj pridejo izdelki od proizvajalca oz. dobavitelja neposredno na prodajne police.

Tako so izdelki iz polnovrednega mleka krav iz Krajinskega parka Goričko ročno narejeni in do prodajnih mest odpeljani takoj po izdelavi. V novi liniji kraljujejo tudi pristni slovenski štruklji iz tatarske ajde s tipično zeleno barvo, ki jo je pred 200 leti k nam s Češkega pripeljal Žiga Zois. Drugi inovativni izdelki so tradicionalno mleta žita na mlinske kamne in ajdova kaša, ki jo v Mlinarstvu Rangus luščijo iz zrnc ajde na tradicionalen način. Prava posebnost je Trdinova ajdova kaša, ki je značilne sive barve in je ekskluzivno na voljo v Tuševi ponudbi.

V asortimentu je mogoče najti tudi sokove iz izbranih starih sort jabolk iz visokodebelnih sadovnjakov z domačije Grčin v Savinjski dolini, konopljino seme in čaj s štajerskih polj kmetije Shintler ter ekološko vloženo zelenjavo z družinske biokmetije Zel. Linijo zaokrožuje slovenska keramika, ki je plod tradicije izdelave posode iz slovenskih glinkopov in izpolnjene tehnične proizvodnje v keramični tovarni v Libojah. Ta ima že več kot stoletno tradicijo proizvodnje keramike na slovenskih tleh. Dobra slovenska hrana je bila namreč od nekdaj postrežena v pravih naravnih glinenih posodah, v omenjeni liniji pa je na keramiko vtisnjena tudi slovenska čipka, ki je kot simbol iz Slovenije uporabljena tudi v logotipu Slovenskih dobrot.

V Tušu bodo blagovno znamko Slovenske dobrote nenehno širili, saj pridelava kakovostne domače hrane ni pomembna le za prebivalstvo, ki lahko uživa v visoki hranilni vrednosti pridelkov, temveč pozitivno učinkuje tudi na razvoj podeželja, ohranja delovna mesta in kulturno krajino.

Več informacij o posameznih izdelkih Slovenskih dobrot: www.tus.si

Ne spreglejte