Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2011,
21.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Danilo Türk mediji

Torek, 27. 12. 2011, 21.59

8 let

Türk: Odlične medije že imamo, odlično vlado pa bomo imeli kmalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Cankarjevem domu se je odvil novoletni sprejem za novinarje in urednike, ki ga prirejajo predsednik RS, predsednik DZ in predsednik vlade.

Kot je na srečanju dejal predsednik RS Danilo Türk, živimo v času, ko moramo imeti odlične medije in odlično vlado. Po njegovih besedah odlične medije že imamo, odlično vlado pa bomo imeli kmalu.

"Politična kultura se ne more razvijati brez resnično dobrih medijev" Kot je na srečanju dejal Türk, bodo morali novinarji v vsakodnevnem delu še naprej skrbeti za to, da bodo v Sloveniji medijski standardi dobro spoštovani in da se bodo dobro razvijali. Ob tem tudi izpostavil izsledke nekaterih študij, v katerih merijo kvaliteto demokracije v različnih državah sveta.

Kot je dejal, za Slovenijo ocenjujejo, da ima nekatere močnejše in nekatere šibkejše vidike demokracije. "Med tiste, ki zagotovo zaslužijo krepitev in izboljšanje, sodi tudi naša politična kultura, ta pa se ne more razvijati brez resnično dobrih medijev," je dejal in izpostavil, da takšne medije v Sloveniji imamo.

"Četrta veja oblasti, mediji, je v preteklih tednih dokazala, kako učinkovita je" Na sprejemu je spregovoril tudi predsednik DZ Gregor Virant in dejal, da imamo v Sloveniji trenutno konstituirane tri veje oblasti od štirih. Poudaril je, da se je zakonodajna veja prejšnjo sredo uspešno konstituirala, sodna veja ima trajni mandat in funkcionira kontinuirano, četrta veja oblasti, kar so mediji, je v preteklih tednih tudi dokazala, kako učinkovita je. "Tako nam dejansko ostane samo konstituiranje vlade," je zaključil.

Dogodka pa se ni udeležil predsednik vlade Borut Pahor, ki je še vedno na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Na sprejemu ga je tako nadomeščal minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari.

Ne spreglejte