Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2020,
12.56

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

12

Natisni članek

Koronavirus Murska Sobota

Ponedeljek, 23. 11. 2020, 12.56

3 leta, 5 mesecev

Tudi v bolnišnici v Murski Soboti težave z odvozom umrlih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

12

Evtanazija. Zdravnik. Smrt. | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V Splošni bolnišnici Murska Sobota še ne morejo sprejemati vseh bolnikov iz Pomurja, ki je zaradi covid-19 najbolj prizadeta slovenska pokrajina, zato jih še vedno usmerjajo v druge bolnišnice. Upadanja števila bolnikov še ne zaznavajo, tudi pri njih pa imajo težave z odvozom umrlih, so pojasnili v bolnišnici.

Danes zdravijo 149 bolnikov s covid-19, 141 jih je v rdeči coni, osem pa v sivi. V intenzivni enoti je trenutno 18 bolnikov. Zaradi covid-19 je te dni bolniško odstotnih okoli 80 zaposlenih v bolnišnici, največ, 45, pri negi bolnikov, navaja STA.

Infekcijska klinika
Novice V nedeljo potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo še 45 ljudi #video

Imajo 21 umrlih, v hladilnem prostoru pa jih je lahko le 10

Kot so povedali v bolnišnici, imajo tudi pri njih še vedno težave zaradi odvoza umrlih na upepelitev v Maribor. Trenutno imajo 21 umrlih, v hladilnem prostoru pa jih je lahko le 10. Težave rešujejo s koncesionarjem, podjetjem Komunala Murska Sobota, da bi zagotovili dodatne zmogljivosti za primerno hranjenje pokojnikov do pokopa. Na upepelitev je namreč treba čakati od sedem do deset dni, poroča STA.

UKC Maribor
Novice Pokojne iz UKC Maribor odpeljali, ker nimajo več prostora

Dobili vse naročene ventilatorje

Vse naročene medicinske ventilatorje, za katere so pred dnevi prispevala tudi pomurska podjetja, so dobili. Trenutno na obeh intenzivnih oddelkih uporabljajo 32 ventilatorjev, od tega 24 na perioperativem in osem na internističnem intenzivnem oddelku, štiri pa imajo za rezervo.

V soboto je bolnišnico obiskal predsednik vlade Janez Janša. | Foto: Vlada RS V soboto je bolnišnico obiskal predsednik vlade Janez Janša. Foto: Vlada RS

Bolnišnica je pred dnevi od Univerze v Mariboru dobila 30 zaščitnih mask za zdravstveno osebje. Gre za celoobrazne maske, uporabne predvsem za ambulantno delo, ki jih v okviru obsežnejšega projekta zaščitne opreme na najvišji tehnološki ravni razvijajo na mariborski univerzi.

pivo bar
Novice Po prihodu policije se je 13 gostov skrilo v skladišče lokala

Konec tedna na obisku v bolnišnici tudi Janša

V soboto je bolnišnico obiskal predsednik vlade Janez Janša. Srečal se je z vodstvom in se pogovarjal o razmerah, povezanih s covid-19.

Zakaj je ta regija najbolj prizadeta?

Kot pravijo v bolnišnici, so mu pojasnili, da je regija najbolj prizadeta, ker je na njenem območju več domov za starejše kot v drugih regijah, več pa je tudi zaposlenih dnevnih migrantov, ki se vozijo na delo v Avstrijo. Zato so tudi obremenitve medicinskega osebja večje kot drugod, kljub vsemu pa razmere še nadzorujejo. Janšo, ki si je ogledal oddelek intenzivne terapije in se zahvalil medicinskemu osebju za požrtvovalno delo, so seznanili tudi z razvojnimi cilji, večjimi načrtovanimi naložbami in trenutno likvidnostjo, so še povedali v bolnišnici, poroča STA.

Policijski trak
Novice Sin naj bi več let skrival materino truplo in dvigoval pokojnino #video
Ne spreglejte