SiolNET. Novice Slovenija
3,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nakupovalna središča samevala, ljubljanski parki pokali po šivih #video

3,85

termometer

Čeprav je ideja kulturnega praznika med drugim povezana z umikom od nakupovalnih središč, so ljudje tudi danes vztrajno iskali svoj najbližji potrošniški hram. Najopaznejša razlika v primerjavi z minulimi leti je bila, da so se na letošnji Prešernov dan polne vrečke nosile z bencinskih črpalk, in ne iz večjih nakupovalnih središč.

Novinarka: Monika Oset/Video: Planet TV


Na letošnji kulturni praznik so nakupovalna središča samevala. Večja so bila zaradi lani sprejete ureditve obratovalnega časa trgovin ob nedeljah in med prazniki tako zaprta.

Če delodajalci ne bi spoštovali določil aneksa in bi ob prazniku odprli trgovine, bi morali razporejenim delavcem plačati 500-odstotni dodatek k osnovni plači.

Ljubljanski parki polni ljudi, nakupovalne mrzlice ni pogrešal nihče

Ker so večja nakupovalna središča samevala, je bilo zato bilo toliko bolj živo v parkih po prestolnici, ki so danes kar pokali po šivih, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Na sveži snežni odeji nakupovalnih središč ni pogrešal nihče, mnenja ljudi o zaprtih nakupovalnih središčih pa so deljena. Medtem ko nekateri mimoidoči pozdravljajo zaprtje trgovin ob nedeljah in praznikih, drugi temu nasprotujejo.

Zagotovo pa sprehod v naravi namesto po nakupovalnem središču ni škodil nikomur, hvaležna je bila tudi denarnica, so še poročali v oddaji Planet Danes.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 97
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin