Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 4. 2011,
7.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

župan

Nedelja, 17. 4. 2011, 7.42

7 let, 12 mesecev

Trebanjskemu županu Alojziju Kastelicu drugi mandat (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po neuradnih in začasnih podatkih občinske volilne komisije občine Trebnje je na županskih volitvah zmagal dosedanji župan Alojzij Kastelic.

Za Kastelica je glasovalo 53,4 odstotka oz. 2626 volilnih upravičencev, za njegovo tekmico Špelo Smuk pa 46,6 odstotka oz. 2292 volilnih upravičencev. Volilna udeležba je bila 53,24-odstotna, kar pomeni, da se je volitev udeležilo 4968 od 9332 volivcev. Veljavnih glasovnic je bilo za 98,99 odstotka, neveljavnih pa 1,01 odstotka. Najprej se bo lotil težav z ločevanjem odpadkov Po besedah dosedanjega in novega trebanjskega župana Kastelica je bil izid drugega kroga volitev pričakovano tesen, novi mandat pa mu prinaša velike naloge. Potrudil se bo in skušal občino popeljati do novih uspehov, je dejal. Župan mora biti župan vseh občanov, je poudaril, njegova vrata pa bodo odprta za vse. Najprej se bo lotil težav z ločevanjem odpadkov, saj bi rad, da se ta najbolj pereči problem v občini uredi, je še povedal.

Smukova: Večina se je odločila, da si ne želi sprememb Njegova tekmica Smukova pa je ocenila, da se je glede na končni izid volitev večina Trebanjk in Trebanjcev odločila, da si ne želi sprememb in da je zadovoljna z obstoječim stanjem. V občinskem svetu, kjer je stranka Drot dobila večino, se bodo vseeno trudili še naprej, glede na to, da je Kastelic dobil drugi županski mandat, pa upajo, da se bo v Trebnjem kaj spremenilo, je še povedala Smukova.

Največ glasov je zbral tudi v prvem krogu Dosedanji župan in kandidat Županove liste Kastelic je v prvem krogu volitev zbral skoraj 29 odstotkov glasov, za drugi županski mandat pa se je v drugem krogu potegoval tudi s podporo NSi in SDS, medtem, ko je kandidatka trebanjske stranke Drot Smukova že v prvem krogu volitev, v katerem je zbrala skoraj 27 odstotkov glasov, nastopila s podporo Demokratične stranke dela, LDS, SNS, SMS in Zares.

Ne spreglejte