SiolNET. Novice Slovenija
0,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tožilstvo vložilo obtožnico zaradi dogajanja v vrtcu Kengurujčki

0,61

termometer

Zasebni zavod Kengurujčki
Foto: Bojan Puhek

Ljubljansko tožilstvo je zaradi dogajanja v viškem vrtcu Kengurujčki vložilo obtožnico zoper eno fizično osebo zaradi več kaznivih dejanj zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, poroča Dnevnik.

Posnetki spornega dogajanja v vrtcu Kengurujčki, kjer so varovali predšolske otroke, so v javnosti zaokrožili v začetku oktobra 2018. Primer je sprožil tudi številna vprašanja o primernosti sistemske ureditve in nadzora. Policisti so januarja 2019 kazensko ovadili 67-letno žensko zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja v škodo desetih otrok, piše STA.

Opravljala delo varuške, čeprav za to ni imela znanja in izobrazbe

V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je osumljenka med 1. oktobrom 2017 in 28. septembrom 2018 v zavodu, kjer so varovali predšolske otroke, opravljala delo varuške, čeprav za tako delo ni imela ustreznega strokovnega znanja in izobrazbe.

Na otroke je vpila, jih žalila in hranila na silo

Policija sumi tudi, da je pri delu huje kršila svoje dolžnosti s tem, da je z nekaterimi otroki neprimerno komunicirala, na primer nanje vpila in jih žalila. Nekaterim otrokom ni dovolila svobodne izbire, koliko bodo pojedli. Če so otroci hrano zavračali, jih je hranila na silo. Pri pripravi na počitek je po ugotovitvah kriminalistov za nekatere otroke uporabljala neetične in strokovno nesprejemljive načine in metode, na primer povijanje otrok v rjuho, še poroča STA.

Za kaznivo dejanje zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja je zagroženih do pet let zapora, še poroča Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin