Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 5. 2021,
6.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

2

Natisni članek

pomlad sonce Slovenija vreme

Torek, 11. 5. 2021, 6.19

2 leti, 11 mesecev

Prihaja mokra Zofka. Ohladilo se bo za deset stopinj Celzija. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

2

Danes bo sprva še sončno, napovedujejo meteorologi. Popoldne se bo na zahodu pooblačilo, pojavljale se bodo manjše padavine. Dnevne temperature se bodo gibale med 20 in 25 stopinjami Celzija, na vzhodu bo še topleje, do 27 stopinj Celzija.

Po sončnem dnevu v državi nas popoldne čaka pooblačitev na zahodu, pojavljale se bodo krajevne padavine, a bo ves dan toplo. Vetrovno bo, pihal bo veter južnih in vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na vzhodu do 27 stopinj Celzija.

V noči na sredo več dežja, mogoče nevihte

Padavine se bodo v noči na sredo od zahoda okrepile, slabo vreme napovedujejo nad večjim delom Slovenije, mogoče so tudi nevihte. Manj padavin lahko pričakujemo na vzhodu države, kjer bo pihal jugozahodnik.

Ledeni možje prinašajo poslabšanje vremena in mokro Zofko

Z današnjim toplim in sončnim dnevom se lepo vreme vsaj za nekaj časa umika. Kot je običajno v času ledenih mož, bodo Slovenijo zajele ohladitve in bolj nestanovitno vreme, v soboto pa sledi še mokra Zofka, ki bo prinesla dodatne padavine. Temperature v prihodnjih dneh ne bodo presegle 20 stopinj.

"Danes bo lepo vreme še zdržalo, tako da lahko večjo spremembo pričakujemo šele ponoči," je povedal dežurni prognostik na Arsu Janez Markošek.

Prihodnje dni deset stopinj Celzija manj

V sredo, ko goduje prvi od treh ledenih mož Pankracij, bo pretežno oblačno, padavine bodo občasne, predvsem na jugu so možne nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri, najvišje dnevne temperature pa bodo skoraj deset stopinj nižje kot v teh dneh.

Četrtkov Servacij in petkov Bonifacij bosta poskrbela za nadaljevanje nestalnega vremena z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, ko temperature ne bodo presegle 20 stopinj.

Čeprav so za daljše časovno obdobje napovedi nehvaležne, za zdaj nič ne kaže, da bi se toplo in sončno vreme, kot je danes, kmalu vrnilo. Po besedah Markoška se nam lepše vreme obeta šele proti koncu prihodnjega tedna.

Ne spreglejte