SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tonin vrača žogico Erjavcu: Odličen je v tem, da preusmerja pozornost

0

termometer

Med zunanjim ministrom Karlom Erjavcem in poslancem opozicijske stranke NSi Matejem Toninom še vedno vre zaradi vprašanj o sovpadanju obnove Erjavčevega vikenda in nakupa patrij.

Tonin na Erjavčev poziv, naj trditve dokaže, ker je drugače lažnivec, odgovarja, da se je Erjavec namesto odgovora na preprosto vprašanje odzval z agresivnim protinapadom. "Očitno ga je stvar zabolela," meni.

Erjavec: Tonin naj svoje trditve dokaže, sicer je navaden lažnivec Minister Erjavec se je v četrtek na novinarski konferenci, namenjeni odzivu na interpelacijo, ki so jo zoper njega vložili poslanci NSi in SDS, odzval tudi na Toninov zapis na Facebooku, češ da naj bi "sovpadali obnova Erjavčevega vikenda v hrvaškem Umagu in nabava finskih oklepnikov Patrie" in da naj bi ta obnova šla iz "fondov, ki niso njegovi".

Erjavec je zatrdil, da sta vikend z ženo kupila leta 2002 in plačala "na podlagi zasluženega denarja", Tonina pa pozval, naj svoje trditve dokaže, sicer je zanj "navaden lažnivec".

Kot je v izjavi za medije po današnji seji komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb dejal Tonin, je Erjavec "odličen v tem, da preusmerja pozornost, da z napadom in z lažmi dejansko doseže tisto, kar hoče doseči". Pojasnil je, da je v svojem zapisu na Facebooku postavil zelo preprosto vprašanje, ki terja zelo preprost odgovor, s katerim bi lahko Erjavec njegovo pisanje brez obtoževanj "zelo hitro ugasnil".

Tonin: Ko bi moral odgovoriti na preprosta vprašanja, odgovori s protinapadom "Vprašal sem ga, ali obnova njegovega vikenda in proces nabave patrij sovpadata. Njegov odgovor je bil lahko samo da ali ne. Če je ne, je lahko moje poizvedovanje, ali ga lahko hrvaške obveščevalne službe izsiljujejo, tako ali tako ugasnjeno, če je odgovor da, pa minister predloži dokaze in račune za obnovo vikenda in zgodba je tukaj končana," je pojasnil vodja poslanske skupine NSi.

Ob tem je spomnil, da je Erjavec svoje politične tekmece mnogokrat pozival, naj na mizo predložijo vse dokumente. "Ko pridemo do trenutka, ko bi moral on to storiti in odgovoriti na preprosta vprašanja, pa odgovori s protinapadom, in to z izrazito agresivnim," je dejal Tonin.

V zvezi z Erjavčevimi besedami, da je lažnivec, če ne predloži dokazov, je Tonin dejal: "Mislim, da te njegove besede povedo več o njem kot o meni."

Zanika, da bi imel kakšne podatke hrvaških obveščevalcev Tonin je zanikal, da bi imel kakšne podatke hrvaških obveščevalcev, prepričan pa je, da bo zagotovo vsaka obveščevalna služba izkoristila neki podatek, ki ga lahko uporabi v svojo korist. "Če najdejo kakršnokoli neprijetno stvar zoper nekega politika posamezne države, lahko to uporabijo tudi za raznovrstna izsiljevanja," meni.

Dodal je, da država, ki je v težavah, poskuša marsikaj ter da je delo njenih obveščevalnih in protiobveščevalnih služb izjemno intenzivno. "Vse, kar lahko uporabijo proti nam, bodo tudi uporabili," je dejal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin