SiolNET. Novice Slovenija
5,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec po pogovoru s Toninom: Ugotovili smo, da so vrata odprta

5,66

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je po srečanju s predsednikom NSi Matejem Toninom pojasnil, da sta ugotovila tudi nekaj skupnih programskih točk, a jih ni želel razkriti. "Danes je bil čas za prvi pogovor, da smo ugotovili, da so vrata odprta, in to je to," je pojasnil. Obenem je zagotovil, da LMŠ ne bo predlagala kandidata za predsednika DZ.

Kot je po srečanju s Toninom na sedežu NSi za medije pojasnil Šarec, se je danes predvsem "zakasnelo odzval vabilu na tisto kavo, ki je prišlo že februarja". Takrat je ob prevzemu vodenja stranke predstavnike več strank na kavo vabil Tonin, a je Šarec napovedal, da se bodo vabilu odzvali, ko bo čas. "Zdaj je prišel ta čas in smo spili tisto zapoznelo kavo," je danes povedal Šarec in vsebine pogovorov ni želel razkriti.

V NSi so se pripravljeni pogovarjati dalje

Pojasnil je, da sta se pogovarjala marsikaj, tudi o kakšnih kamniških temah, saj sta stranki v tamkajšnjem občinskem svetu v koaliciji. Tudi volilna programa obeh strank sta bila na mizi, a Šarec je poudaril, da je še prezgodaj, da bi razkrili kakšne programske točke.

Zoran Janković Novice Janković: Nastaja nekakšen levi blok

Glede tega, ali se v NSi strinjajo z izhodiščnimi točkami, ki jih je sam poslal v parlament izvoljenim strankam z izjemo SDS, je Šarec dejal, da so te takšne, da s tistim, ki bi imel kaj proti njim, ne bi bilo smisla govoriti naprej.

"Od Nove Slovenije smo slišali, da se bomo pogovarjali naprej - to je današnji sestanek tudi prinesel," je dejal Šarec. V NSi so se pripravljeni pogovarjati dalje, sicer pa Tonin po srečanju s Šarcem pred medije ni stopil, to bo storil zvečer ob robu seje sveta NSi, ki bo odločal tudi o njegovem ponujenem odstopu.

Novinarsko središče ob predčasnih volitvah 2018 Novice Tonin ponudil odstop, Zidanšek odstopil #video #foto

Na vprašanje, ali je NSi jeziček na tehtnici morebitne njegove levosredinske vlade, je Šarec odgovoril, da ne morejo govoriti, kdo je jeziček na tehtnici, ker še niso opravili vseh pogovorov.

''Verjamem, da se bomo uskladili''

Šarec se je namreč v preteklih dneh že sestal s predsedniki nekaterih drugih v parlament izvoljenih strank, Mirom Cerarjem (SMC), Alenko Bratušek (Stranka Alenke Bratušek), Dejanom Židanom (SD) in Karlom Erjavcem (DeSUS). S predstavniki Levice in SNS pa termina za srečanje še niso dogovorili, je pojasnil.

Zanikal je tudi, da bi s kom že govorili o kadrovskih vprašanjih, saj da se je treba najprej uskladiti, ali bodo sploh sodelovali in kako bodo uskladili programe. Obenem pa je zatrdil, da njihova stranka pred ustanovno sejo DZ, ki bo predvidoma konec prihodnjega tedna, ne bo podala predloga za kandidata za predsednika DZ. "Mislim, da je prav, da smo tukaj konstruktivni. Verjamem pa, da se bo do takrat zgodilo, da se bomo uskladili, kdo bo ta predsednik," je še dodal.

Poziva od SDS na srečanje Šarec, kot je dejal, še ni prejel in pravi, da tudi ne ve, če ga lahko pričakuje. Če ga bodo dobili, se bodo pa odločili, ali se bodo nanj tudi odzvali, je dejal in dodal: "Mogoče je vse, kar ni izrecno nemogoče."

Marjan Šarec Novice Preberite, kaj v pismu šestim strankam ponuja Marjan Šarec

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin