SiolNET. Novice Slovenija
8,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toča klestila pred Akrapovičevo tovarno, številna vozila so poškodovana #foto

8,73

termometer

Toča klestila tudi v tovarni Akrapovič v Črnomlju
Foto: Mitko Blatnik

Neurja s točo, ki so popoldne zajela nekatere dele Slovenije, so veliko škode povzročila tudi v Beli krajini. V Črnomlju je toča v velikosti teniških žogic hudo poškodovala številna osebna vozila, ki so bila parkirana pred tovarno Akrapovič.

Fotografije, ki nam jih je posredoval bralec, prikazujejo, da so številna osebna vozila, parkirana pred Akrapovičevo tovarno v Črnomlju, zaradi silovite toče popolnoma uničena.

toča Črnomelj Novice V Črnomlju padala toča v velikosti teniških žogic #foto #video

Toča v podjetju Akrapovič Foto: Mitko Blatnik

Na avtomobilih so med drugim razbita zadnja ogledala in stranska stekla, nekatera vozila pa so dobesedno prerešetana, polna prask in udrtin.

Prebivalci Črnomlja niso presenečeni zgolj nad silovitostjo neurja, ampak tudi nad velikostjo toče. Ta je na območju Bele krajine padala tudi v velikosti teniških žogic.

123 Novice Evropski vremenoslovci nad Slovenijo napovedali močno nevihto

Deževje poplavilo dele tovarne, nočno izmeno so odpovedali

Po naših informacijah je v Akrapovičevi tovarni v Črnomlju vladalo obsedno stanje. Toča je med drugim uničila svetlobnike, zaradi močnega dežja je poplavilo dele proizvodnje in skladišče.

V tovarni so bili zaradi tega primorani odpovedati nočno izmeno.

"Močno neurje, ki je danes popoldne zajelo območje Bele krajine, je povzročilo škodo na dveh objektih našega podjetja. Po do zdaj zbranih podatkih zaposleni podjetja v neurju niso bili poškodovani. Toča je prebila svetlobnike na strehi proizvodne hale in skladišča, zaradi posledičnega uhajanja vode v prostore pa je nato družba iz varnostnih razlogov začasno zaustavila proizvodnjo. Poškodovana so številna vozila. V podjetju bodo proizvodnjo ponovno zagnali takoj, ko bodo poškodbe na objektu odpravljene in delovni stroji ustrezno preverjeni. Več informacij bo na voljo po natančni oceni škode," so sporočili iz družbe Akrapovič.

Toča klestila tudi v tovarni Akrapovič v Črnomlju Foto: Mitko Blatnik

Iz družbe Akrapovič so po poročanju STA sporočili, da je močno neurje škodo povzročilo na dveh njihovih objektih v Črnomlju. Po do zdaj zbranih podatkih zaposleni v neurju niso bili poškodovani. 

V podjetju bodo proizvodnjo spet zagnali takoj, ko bodo odpravili poškodbe na objektu in ustrezno preverili delovne stroje.

Vreme thumb Digisvet Ko vreme čisto ponori: ali Slovenijo danes čaka kaj takega?

Toča klestila tudi v tovarni Akrapovič v Črnomlju Foto: Mitko Blatnik

Na agenciji za okolje (Arso) so za območje vzhodne Slovenije razglasili najvišjo stopnjo vremenske ogroženosti. Nevihte so napovedane tudi v noči na soboto, izboljšanje vremena naj bi dočakali v nedeljo.

Toča klestila tudi v tovarni Akrapovič v Črnomlju Foto: Mitko Blatnik

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 89
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin