SiolNET. Novice Slovenija
4,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so trije podpredsedniki SDS, slovo evropskega poslanca

4,32

termometer

SDS
V Bovcu se je sicer v soboto začel tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane je nagovoril Janša, ki je spomnil, da bodo v manj kot letu dni parlamentarne volitve. Člane je pozval k pripravljenosti za delo v volilnem letu. "Ko se bomo naslednjič zbrali, bomo proslavljali naslednjo zmago," je med drugim napovedal Janša. Foto: Ana Kovač

Po tradicionalnem srečanju lokalnih in mestnih odborov SDS v Bovcu je v soboto potekala ustanovna seja sveta SDS, na kateri so izvolili tri podpredsednike stranke, in sicer Romano Tomc, Jelko Godec in Aleša Hojsa. Z mesta podpredsednika se je poslovil Milan Zver. Izpopolnili so izvršilni odbor, za predsednika sveta SDS pa je bil ponovno izvoljen Anže Logar.

Svet SDS je za podpredsednike stranke izvolil evropsko poslanko Romano Tomc, notranjega ministra Aleša Hojsa in državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade Jelko Godec. S podpredsedniškega mesta se je poslovil evropski poslanec Milan Zver. Ta je po navedbah Večera pojasnil, da je bil dolga leta podpredsednik in je prav, da se kdaj kakšne stvari zamenjajo.

Konstitutivna seja sveta SDS je sledila junijskemu kongresu stranke, na katerem so Janezu Janši z veliko večino, 650 glasovi za in šestimi proti, delegati podelili nov mandat na čelu največje vladne stranke.

Za podpredsednika sveta je bil izvoljen Rado Gladek. Novi člani izvršilnega odbora stranke so Silvo Gros (Koroška regija), Mila Levec (Posavska regija), Silvano Radin (Primorske regija), Srečko Hvauc (Podravska regija) in Jože Šabeder (Mariborska regija), so navedli na spletni strani SDS. Generalni sekretar stranke ostaja Borut Dolanc, po poročanju nekaterih medijev za zdaj kot vršilec dolžnosti.

Tradicionalni poletni tabor SDS v Bovcu Novice Janez Janša: Pred nami je finale Janez Janša Novice Weltwoche: Janša je najnovejši bruseljski grešni kozel Zdenka Baš Novice Sramotno in nizkotno: žaljive besede med poslankami #video Luka Mesec Novice Kaj se je zgodilo z Levico Luke Mesca?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin