SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša: Pred nami je finale

10

termometer

Tradicionalni poletni tabor SDS v Bovcu
Predsednik SDS Janez Janša in soproga Urška Bačovnik Janša na taboru v Bovcu. Foto: Twitter

V Bovcu se je danes začel tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik stranke Janez Janša, ki je spomnil, da bodo v manj kot letu dni parlamentarne volitve. Člane je pozval k pripravljenosti za delo v volilnem letu.

Janez Janša je pred zbranimi na bovškem letališču poudaril, da se je stranka po zadnjih volitvah kljub zmagi znašla v opoziciji, nato pa prevzela breme oblasti in sedaj že skoraj poldrugo leto državno uspešno vodi skozi epidemijo covida-19. Zdaj je pred njo finale pred super volilnim letom 2022, v katerem bodo morali dosežke stranke njeni člani in simpatizerji ponesti med ljudi, je dodal.

Janez Janša Novice Weltwoche: Janša je najnovejši bruseljski grešni kozel

Zahvalil se je vsem, ki med epidemijo pomagajo tistim, ki si sami ne morejo pomagati. "Šele sedaj se zavedamo, kaj pomeni solidarnost," je dejal. Zbrane je pozval k cepljenju, ki da je edina možnost, da se svet izkoplje iz epidemije.

"Kolikor bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS"

O vodenju vlade v času od lanskega marca je dejal, da je SDS v tem času delovala po načelu "kolikor bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS", medtem ko so nasprotniki delovali po obratnem načelu - "slabše kot gre Sloveniji, bolje je zanje".

Janez Janša Foto: STA Kljub metanju polen pod noge pa je Slovenija po njegovih besedah danes uspešna država z visoko gospodarsko rastjo, nizko brezposelnostjo in z odpiranjem novih delovnih mest. Čeprav je z izdajo 60-letnih obveznic povečala dolg, pa so obresti na ta dolg negativne, kar pomeni, da posojilodajalci verjamejo, da bo Slovenija čez 60 let še obstajala in ga bo zmožna odplačevati.

Državljani uspeh države najbolj občutijo v denarnicah

Povedal je še, da državljani uspeh države najbolj občutijo v denarnicah, torej ob rasti plač in nižjih življenjskih stroških. "Uspehov iz časa te vlade naj ne pozabijo, ko se bo začela volilna kampanja za prihodnje volitve, kjer bo moral nekaj prispevati vsak podpornik stranke," je dejal. Prepričan je, da bodo na naslednjem taboru proslavljali novo zmago SDS na volitvah.

Janez Lenarčič Novice Spopad med Lenarčičem in Janšo: Laže! #video

Pred Janšo so zbrane nagovorili tudi vodja poslanske skupine SDS iz bližnje Srpenice Danijel Krivec, generalni sekretar SDS Borut Dolanc, podžupan občine Bovec Miro Bozjan ter Anton Jeglič, predsednik Slovenskega gorniškega kluba Skala, ki letos praznuje 100. obletnico ustanovitve.

Tabor SDS v Bovcu Foto: STA Na poletnem taboru SDS se tradicionalno srečajo mestni in občinski odbori stranke iz vse Slovenije, nekateri na lastnih stojnicah ponujajo predvsem kulinarične posebnosti svoje regije, program z živo glasbo spremlja narodno-zabavni ansambel.

Tabor je sicer večinoma namenjen športno-rekreativnemu udejstvovanju, predvsem pohodništvu, kolesarjenju in raftanju, nekatere od aktivnosti pa so že tradicionalne, npr. nedeljska skalaška sveta maša, pa tudi vzpona na Škrlatico in Triglav. Z vzponom na slednjega se bo 7. avgusta tabor letos tudi končal.

moda, ulična moda, Ljubljana Novice Cepljenje brez naročanja tudi v UKC Ljubljana. Janša: Pohvalno, ampak ...

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin