SiolNET. Novice Slovenija
9,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sramotno in nizkotno: žaljive besede med poslankami #video

9,75

termometer

V klopeh državnega zbora je bilo na današnji redni seji vroče že takoj na začetku, ko so bila po govoru Janeza Janše o ključnih točkah predsedovanja Svetu Evropske unije na vrsti poslanska vprašanja. 

Najprej je za nekoliko razburjenja poskrbel Robert Pavšič iz LMŠ, ki je premierju Janezu Janši kar na seji izročil vabilo na zaslišanje pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki se ukvarja z ukrepanjem vlade v epidemiji covida-19. 

"Imam poslovniški predlog za predsednika vlade, ki ima očitno veliko težavo z dvigovanjem pošte. Zato zdaj javno vabim gospoda Janšo na zaslišanje 24. septembra ob 8.30, ki mu ga je komisija seveda poslala tudi po pošti. Da pa vam bi prihranili pot, vam vabilo vročam tudi osebno, da si boste lažje organizirali čas ali našli dovolj razlogov za neudeležbo," je dejal Pavšič, podpredsednik Jože Tanko pa mu je takoj zatem izrekel opomin.

Jerca Korče iz LMŠ je premierju Janši zastavila vprašanje o epidemiološki sliki po razglasitvi konca epidemije covid-19 ter o tem, kakšni so prihodnji načrti in ukrepi vlade, nato pa se je ozračje znova ogrelo. Po besedah Tine Heferle iz LMŠ je Anja Bah Žibert iz SDS izjavila, da Korčetova "tako govori, ker gre za nosečnost, in da je ubogi tisti, ki jo bo dobil in se rodil". Heferletova je njene besede označila za višek od viška. Kot prikazuje videoposnetek se je v besednem dvoboju Bah Žibertova odločno branila, njene očitke zavrnila in trdila, da laže in govori neresnico. 

Bolivija Novice Takole sta se sredi parlamenta stepla bolivijska poslanca #video Marko Ilešič Novice Poslanci so Ilešiča zavrnili za sodnika na Sodišču EU

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin