Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
7.29

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Natisni članek

vreme ARSO

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 7.29

5 let, 6 mesecev

Težave zaradi vetra in dežja, vremenoslovci izdali opozorilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

nevihta veter | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Močnejše deževje z vetrom, ki je proti jutru zajelo velik del države, ponekod povzroča težave. Meteorna voda je poplavila nekaj kleti, veter pa podrl nekaj dreves in razkril objekt v Celju. Padavine bodo postopno ponehale, popoldne bo večinoma sončno. So pa vremenoslovci izdali oranžno opozorilo zaradi močnega vetra, ki bo ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji v sunkih dosegal hitrosti tudi do 70 kilometrov na uro.

Hladna fronta, ki je konec tedna dosegla Slovenijo, je odnesla poletje. Dnevne temperature so se spustile pod 20 stopinj Celzija, jutra bodo po napovedih vremenoslovcev zelo hladna, saj bodo temperature le nekaj stopinj nad lediščem.

Danes čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija.

Jutri bo sončno, a še razmeroma vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 12 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Zaradi močnega dežja so meteorne vode poplavile nekaj kleti v Ljubljani, Domžalah, Medvodah, Trbovljah in na Brezovici. | Foto: Printscreen Zimbio Zaradi močnega dežja so meteorne vode poplavile nekaj kleti v Ljubljani, Domžalah, Medvodah, Trbovljah in na Brezovici. Foto: Printscreen Zimbio

Dež in veter povzročata težave

Zaradi močnega dežja so meteorne vode poplavile nekaj kleti v Ljubljani, Domžalah, Medvodah, Trbovljah in na Brezovici, je razvidno s spletne strani uprave za zaščito reševanje in reševanje.

V občini Slovenske Konjice je močan veter na cesto Zbelovo-Jernej pri Ločah podrl drevo, ki so ga delavci pristojnega podjetja že odstranili in sprostili promet. V občini Polzela je na cesto Polzela-Velenje voda nanosila kamenje in skale, ki so jih delavci cestnega podjetja že odstranili.

Na okopih v Celju je močan veter razkril ostrešje objekta, ki je v fazi prenove. Celjski poklicni gasilci so objekt začasno prekrili s folijo.

Opozorilo pred razlivanjem hudournikov

Po podatkih oddelka za hidrološke napovedi na agenciji za okolje je v jutranjih urah hitro in močno narasla reka Medija, ki se trenutno razliva na izpostavljenih mestih. Njen pretok se je na postaji Zagorje ustalil, vendar lahko Medija v naslednjih urah ponovno nekoliko naraste, so navedli na agenciji.

Razlivanja hudourniških vodotokov so dopoldne možna tudi drugod v osrednjem, zahodnem in južnem delu države.

Vihar v Nemčiji zahteval smrtno žrtev

Nemčijo je včeraj zajel vihar Fabienne, ki je zahteval smrtno žrtev ter povzročil veliko gmotno škodo na jugu in v osrednji Nemčiji. V enem od kampov na Bavarskem se je podrlo drevo in padlo na 78-letno žensko, ki je umrla na kraju dogodka. V Baden-Württembergu je drevo padlo na avtomobil, v katerem je bil štiriletni deček, ki je v smrtni nevarnosti.

Na jugu in v osrednjem delu Nemčije so številna drevesa padla na ceste in železniške tire, zaradi česar sta bila ovirana cestni in železniški promet, silovit veter je tudi odkrival strehe hiš. Na letališču v Frankfurtu so morali sinoči preložiti ali odpovedati številne polete.

Zaradi silovitega vetra so nevšečnosti imeli tudi v Švici, kjer je bil prizadet predvsem letalski promet.

Nevihtni oblak nevihta
Novice Novo opozorilo: prihajajo nevihte in močni sunki vetra. Kje bo najhuje?
Ne spreglejte