Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
21.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

MOL LPP

Sreda, 26. 6. 2013, 21.31

8 let, 3 mesece

Taksist Fuad Mustafić: Ljubljanskega taksija ne damo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Opoldne bo na ljubljanskem magistratu sestanek med predstavniki občine in večjih taksi služb o uvedbi zelenega taksija. Predsednik Taksi društva Ljubljana Fuad Mustafić dvomi o uspešnosti pobude.

Zeleni taksi naj bi deloval pod okriljem Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), taksiji pa naj bi začeli voziti še letos. Zelenemu taksiju bi se lahko pridružil vsak zdajšnji zasebni taksist, ki ima svoj taksi, moral pa bo upoštevati pravila, kot so zelena barva taksija, vnaprej določena cena in urejenost. Vsi zeleni taksiji bodo imeli svojo številko, kar bo omogočalo, da se razočarane stranke pritožijo.

Po mnenju Fuada Mustafića iz Taksi društva Ljubljana številni taksisti precej dvomijo o dobrih namenih MOL-a na tem področju.

Z vsakim taksistom so se pogajali posebej "Skeptičen sem, ker se je predstavnik Mestne občine Ljubljana z vsakim od taksi podjetij pogajal posebej, iz česar lahko sklepam, da zadeva ni transparentna.Ta pogajanja so bila pred pol leta, na njih pa so od nas zahtevali, da jim izročimo naslove strank, vse taksije pa so hoteli spraviti pod eno streho, pod LPP, ki bo zdaj očitno dobil koncesijo. Ker smo temu odločno nasprotovali, so v drugem krogu pogajanj predlagali, da bi vsi taksiji šli pod enega dispečerja oziroma pod enotno telefonsko številko pod okriljem LPP-ja. Očitno so zavohali, da je v tem veliko denarja, to pa bi spet pomenilo nelojalno konkurenco in uničenje zdajšnjih zasebnih taksijev."

MOL bi nas moral nadzirati, ne pa se spuščati v posel "V Društvu taksistov Ljubljana se že vrsto let borimo proti sivi ekonomiji, zavzemamo se za večjo transparentnost, lojalno konkurenco in nadzor. A do zdaj nas niso upoštevali. Nič nimamo proti zelenemu taksiju, ki bo delal v okviru LPP-ja, želimo pa imeti enake možnosti in da nas pustijo delati naprej. Enotna pravila bi morala veljati za vse.Mestna občina Ljubljana je tista, ki bi morala določiti pravila in taksije nadzirati, ne pa se spuščati v posel," je povedal Fuad Mustafić in dodal, da je taksistov v Ljubljani že tako preveč, nadzora nad njimi pa ni. "V nekdanji Jugoslaviji je moral imeti vsak taksi svojo številko. Če bi bili taksiji danes opremljeni s številko, bi se lahko razočarana stranka kadarkoli pritožila. A za to bi moral najprej obstajati ustrezen nadzorni organ, ki bi spremljal delo taksistov, taksiste, ki kršijo pravila, pa bi morali kaznovati. Pripraviti bi morali tudi novo zakonodajo, ki bi uredila področje taksi služb," meni Fuad Mustafić in dodaja, da podoben kaos na področju delovanja taksi služb vlada tudi v številnih drugih mestih. "Zdajšnja zakonodaja je precej ohlapna, poleg tega pa se ne izvaja.

Taksi lahko ima zato danes vsak, ki ima pet minut časa," je še povedal Fuad Mustafić in dodal, da ne ve, kaj lahko pričakujejo od jutrišnjega sestanka na Mestni občini Ljubljana. "Vsekakor pa kaže, da so si na MOL-u zelo dobro preračunali, kaj bo v njihovo korist. Mestna občina Ljubljana bi morala zato samo določiti pravila igre."

Ne spreglejte