Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2020,
13.13

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

11

Natisni članek

Bovec Tadej Golob

Torek, 8. 9. 2020, 13.13

3 leta, 7 mesecev

V gorski nesreči se je hudo poškodoval pisatelj Tadej Golob

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

11

Tadej Golob | Tadej Golob je pisatelj, novinar, urednik, kolumnist in alpinist. | Foto Simon Plestenjak

Tadej Golob je pisatelj, novinar, urednik, kolumnist in alpinist.

Foto: Simon Plestenjak

Pisatelj, novinar, urednik in kolumnist Tadej Golob je tudi strasten alpinist in plezalec. Ko se je prejšnji konec tedna odpravil na goro Krnico, je doživel hudo nesrečo. Po poročanju 24ur.com je zdrsnil 20 metrov v globino in se huje poškodoval. Trenutno se zdravi v UKC Ljubljana. Njegovo zdravstveno stanje je po besedah legendarnega slovenskega alpinista Vikija Grošlja resno, a stabilno in se izboljšuje.

Na pobočju gore Krnice nad Bavšico v občini Bovec se je prejšnji konec tedna zgodila huda nesreča. Ko je 52-letni Tadej Golob stal na skalnem robu, se je ta nenadoma odkrušil, nato pa je alpinist omahnil 20 metrov v globino. Hudo poškodovanega so po poročanju 24ur.com z vojaškim helikopterjem odpeljali v splošno bolnišnico na Jesenice, nato pa prepeljali v UKC Ljubljana, kjer se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje.

Pri reševanju so se izkazali reševalci GRS Bovec in gorski vodnik Blaž Stres, ki je plezal z Golobom.

Pisatelj Tadej Golob, tudi nekdanji urednik alpinistične revije Grif, se je pred leti povzpel na dva osemtisočaka, na Daulaghiri in najvišji vrh sveta Everest. | Foto: Ana Kovač Pisatelj Tadej Golob, tudi nekdanji urednik alpinistične revije Grif, se je pred leti povzpel na dva osemtisočaka, na Daulaghiri in najvišji vrh sveta Everest. Foto: Ana Kovač Tadej Golob je zaslovel z odmevnimi in obsežnimi intervjuji v reviji Playboy, kolumnami, alpinistični zapisi in dosežki, kamor spadata tudi vzpon na najvišji vrh sveta Everest in z njim povezana knjiga Z Everesta, v kateri je popisal smučarski podvig zdaj že pokojnega Dava Karničarja.

Golob je napisal pet leposlovnih del, od tega dva mladinska romana, in več biografij. 49-letnik iz Lenarta v Slovenskih goricah, ki si je z družino dom ustvaril v Ljubljani, je opisal življenje košarkarjev Petra Vilfana in Gorana Dragića, glasbenika Zorana Predina, igralke Milene Zupančič, odvetnika Petra Čeferina in političarke Alenke Bratušek.

Za svoj romaneskni prvenec Svinjske nogice je dobil kresnika, za kriminalko Jezero, ki si s poskočnimi koraki utira pot med slovensko bralsko javnost, pa je bil deležen nominacije. Sloveniji se je v zadnjih letih prikupil s kar tremi knjižnimi uspešnicami o detektivu Tarasu Birsi (poleg Jezera še Leninov park in Dolina rož), napovedal pa je tudi nadaljevanje.

jez
Trendi Knjižni umor, ki mu je spremenil življenje #video
Ne spreglejte