SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štefanec: Če bi imel občutek, da sem pristranski, bi se sam izločil

1

termometer

 | Foto:
Predsednik protikorupcijske komisije Boris Štefanec je potrdil, da je zastopnik Alenke Bratušek Aleksander Čeferin predlagal izločitev celotnega senata KPK.

Ob tem je dodal, da bi se sam izločil iz preiskave postopka izbire slovenskega kandidata za evropskega komisarja, če bi imel občutek, da je pristranski.

"Nikoli nisem zavajal javnosti" Čeferin namreč ocenjuje, da je predsednik KPK Boris Štefanec s kritičnimi izjavami o Bratuškovi pokazal pristranskost. Štefanec pa je danes novinarjem zatrdil, da ni nikoli zavajal javnosti, vse njegove izjave pa da so brez dvoma točne.

Spomnil je še, da so Čeferinu osnutek vmesnega poročila poslali v sredo. Glede na to, da iz Ljubljane v Grosuplje ni tako daleč, je Štefanec prepričan, da bi pošta to morala vročiti v četrtek ali najpozneje danes. V četrtek ga sicer Čeferin, kot je dejal, še ni imel, danes pa je odsoten, zato dodatnih pojasnil ni mogel dati.

Štefanec: Čeferin prosil za podaljšanje rokla Rok sedmih delovnih dni, v katerem mora nekdanja premierka in kandidatka za evropsko komisarko Alenka Bratušek odgovoriti na osnutek vmesnega poročila, sicer po besedah Štefaneca teče od sobote, ko je Pošta Slovenije potrdila, da je bil osnutek poročila dan v njen predalčnik. Čeferin pa je po njegovih besedah prosil za podaljšanje roka, a senat o tem še ni odločil.

Senat bo odločal tudi o izločitvi njegovih članov iz postopka v primeru Bratušek, zato Štefanec postopkov za zdaj ne more komentirati.

Čeferin: Jasno je pokazal, da je pristranski Sprva je Čeferin sicer napovedal, da bodo predlagali izločitev predsednika Štefaneca. Po premisleku so se odločili za izločitev celotnega senata. Štefanec je bil v sredo namreč kritičen do Bratuškove in med drugim dejal, da v današnjih časih posamezniki nimajo niti toliko integritete, da bi sprejeli pošto državnih organov; aroganca do državljanov pa se je razširila tudi na imenovanja na položaje v mednarodnih institucijah. Po Čeferinovem mnenju je Štefanec s temi izjavami "jasno pokazal, da je pristranski" in da v tej zadevi ne more odločati.

Odvetniška družba Čeferin je zastopanje nekdanje premierke in kandidatke za evropsko komisarko Bratuškove v postopku pred KPK prevzela minuli teden.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin