SiolNET. Novice Slovenija
2,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo bi najceneje zgradil 500 državnih stanovanj na ljubljanskem Brdu?

2,13

termometer

hiša stanovanje nepremičnina
Foto: Getty Images

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je prejel ponudbe za gradnjo 500 stanovanj v soseski Novo Brdo v Ljubljani. Najugodnejši ponudnik za prvo fazo je Gorenjska gradbena družba s partnerjema Kolektor Koling in GP Krk, za drugo pa CGP s partnerskim podjetjem SGP Graditelj. Odločitev o izboru naj bi bila sprejeta sredi avgusta.

Novo Brdo Posel danes Za gradnjo soseske Novo Brdo ena ponudba

Znesek za prvo fazo (E2), kjer bo 307 najemnih stanovanj, je nekaj več kot 35 milijonov evrov brez davka, za drugo fazo (E3), kjer bo 166 najemnih in 25 oskrbovalnih stanovanj, pa 21 milijonov evrov.

Odločitev o izboru naj bi bila sprejeta sredi avgusta, poroča STA. "Ponudbe so v zaključni fazi pregledovanja pred sprejemom odločitve o izboru. Če ne bo posebnosti, pričakujemo, da bo odločitev sprejeta in pravnomočna v sredini prihodnjega meseca," je povedal direktor sklada Črtomir Remec.

Stanovanjski sklad bo gradnjo soseske financiral z delom 50-milijonskega posojila, ki ga je najel pri Razvojni banki Sveta Evrope (CEB).

Gradnja soseske Novo Brdo Posel danes Gradnja državnih stanovanj stoji, Janković pa že gradi

Sodni spor s prejšnjim izvajalcem

Gradnja naj bi bila po prvotnih načrtih končana prihodnje leto, a so postopek vsaj za leto dni že zavlekle zahtevi za revizijo in težave z družbo Rafael pri izkopu gradbene jame (družba je po trditvah sklada izkopano zemljino vozila v območje Nature 2000 namesto na deponijo). Kot smo poročali, je sklad po unovčitvi bančnega jamstva v sodnem sporu z gradbincem.

Rezidenca Pipanova Vižmarje Posel danes Nova ljubljanska stanovanja, ki gredo za med

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin