SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šrot mora Pivovarni Union in Delu vrniti dobrih 61 milijonov evrov

0

termometer

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da mora Boško Šrot Pivovarni Union in Delu vrniti nekaj več kot 61 milijonov evrov, poroča Radio Slovenija. Sodba še ni pravnomočna, Šrot se bo nanjo pritožil.

Kot je za Radio Slovenija povedal odvetnik družb, ki so v takratnem času skupaj tvorile skupino Pivovarne Laško, Valter Bogataj, mora Šrot Pivovarni Union vrniti več kot 51 milijonov evrov, Delu pa dobrih deset milijonov evrov. Znesek vključuje tudi zamudne obresti, ki še tečejo.

Delu ugodeno v celoti, Pivovarni Union večinsko Delo in Pivovarna Union sta sicer od Šrota in Atke-Prima zahtevala 66 oziroma deset milijonov evrov, kar pomeni, da je bilo tožbenemu zahtevku Dela v celoti ugodeno, zahtevku Pivovarne Union pa večinsko. Zaradi tega dejstva bodo pooblaščenci tožečih strank razmislili o pritožbi.

Sodba še ni pravnomočna, Šrot pa se bo po navedbah svojega zagovornika Mateja Erjavca na sodbo pritožil. Kot je za Radio Slovenija povedal Erjavec, zadevo sicer še proučujejo, saj gre za precej novo prakso.

Nekateri krediti so bili vrnjeni do konca leta 2008, potem pa ne več Šrot je kot prvi mož Pivovarne Laško in predsednik nadzornih svetov Pivovarne Union in Radenske v letih 2008 in 2009 izpeljal menedžerski prevzem Pivovarne Laško.

Kasneje pa so družbe znotraj skupine menda po njegovih navodilih po ocenah revizorjev sklepale posojilne pogodbe s Šrotom povezanima družbama Infond Holding in Center Naložbe. Nekateri krediti so bili vrnjeni do konca leta 2008, potem pa ne več.

Šrot trenutno prestaja zaporno kazen V zvezi z omenjenimi posojili je bil Šrot sicer že obsojen v kazenski zadevi. Ta sodba še ni pravnomočna, saj se je Šrot pritožil na višje sodišče in zahteva razveljavitev sodbe ali vsaj ponovno sojenje.

Od lanske jeseni pa nekdanji prvi mož Pivovarne Laško v zaporu prestaja kazen dosojeno v zadevi Istrabenz. Ta sodba je že pravnomočna, vendar pa se je Šrot z zahtevkom za varstvo zakonitosti obrnil tudi na vrhovno sodišče, ki ga je zavrnilo, zato je vložil tudi ustavno pritožbo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin