SiolNET. Novice Slovenija
3,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srčna gesta kamniškega gostinca: brezplačen obrok za revnejše

3,15

termometer

Leskovački žar Kordun
Foto: Facebook

Lastnik restavracije iz Kamnika želi pomagati ljudem v stiski, ki si toplega obroka ne morejo privoščiti. Akcijo bo nadaljeval, dokler mu bodo finančne zmožnosti to dopuščale.

Priljubljena srbska restavracija Kordun na kamniški obvoznici vsem strankam, ki si zaradi finančne stiske toplega obroka ne morejo privoščiti, tega postrežejo brezplačno. V mislih imajo predvsem invalidne osebe, ki so zaradi nezmožnosti za delo in zaslužek obsojene na pomoč drugih.

Uporabnike Facebooka so z akcijo seznanili že 11. januarja, transparent na restavraciji pa na specialitete z žara vabi tudi mimoidoče.

"Ker se tudi pri nas zavedamo, da je vse več ljudi na pragu revščine in v finančni stiski, so nezmožni za delo, so lačni in si ne morejo privoščiti toplega obroka, smo sklenili, da jim pri tem vsaj malo pomagamo in jim ponudimo brezplačen obrok! Torej, toplo vabljeni, brez zadržkov!" so zapisali na Facebooku.

Zlorab dobrote ne opaža

Kot nam je zaupal lastnik in vodja restavracije Mladen Bućan, so brezplačno kosilo doslej postregli le enemu starejšemu moškemu, ki je do njih prišel na invalidskem vozičku in prosil za kosilo. "Takoj in brez težave smo mu postregli," je povedal Bućan.

Brezplačno pogostitev si je sicer zaželela tudi starejša gospa, ki je dejala, da prejema socialno pomoč. Po krajšem pogovoru, ko jo je Bućan med drugim vprašal, ali meni, da sama za kosilo ne more zaslužiti, je kosilo poravnala sama.

Lastnik želi svojo dobrosrčnost deliti do nadaljnjega, dokler mu bodo finančne zmožnosti to dopuščale. Pravi, da se zaradi te akcije obisk restavracije ni povečal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 72
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin