Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
9.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

JBTZ dražba

Torek, 20. 8. 2013, 9.05

7 let, 12 mesecev

Spletna prodaja spominske plošče JBTZ: Bi morala ukrepati policija?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Spletna stran bolha.com je umaknila oglas o dražbi spominske plošče o aferi JBTZ. Kot so pojasnili, so oglas odstranili, ker je prodajalec kršil pravila in pogoje uporabe te spletne strani.

Oglas so umaknili, ker uporabnik ob prijavi ni navedel resničnih podatkov, ki jih zahtevajo ob registraciji, je pojasnila vodja marketinga Maruša Grah. Tako so deaktivirali njegovo uporabniško ime in oglas ter ga o tem obvestili. To sicer storijo vsakemu uporabniku, ki krši omenjena pravila.

Niso pa oglasa umaknili zaradi njegove vsebine oziroma ker je šlo za očitno ukradeno zadevo, je dejala Grahova, saj kot pravi, ne odgovarjajo za vsebino oglasov. "Mi delujemo kot posrednik med prodajalcem in kupci, kot taki ne odgovarjamo in tudi ne moremo odgovarjati za resničnost malih oglasov in njihovo vsebino, za to je odgovoren izključno prodajalec."

Skrunitev spominskih obeležij ni kaznivo dejanje, kjer bi moral predlog podati oškodovanec So pa o obstoju oglasa zjutraj tudi obvestili Policijsko postajo Ljubljana-Center, ki ima pristojnost za nadaljnje ukrepanje. A na policijski upravi Ljubljana so že včeraj pojasnili, da je policija po kraji plošče opravila prve nujne ukrepe in ugotovila, da gre za kaznivo dejanje tatvine, vendar pregona kaznivega dejanja ne bodo izvajali, saj lahko predlog za to poda le oškodovanec. Ker tega ni bilo, po navedbah policije ni osnove za ukrepanje.

A po mnenju Lovrenca Babiča iz pisarne odvetnice Teje Verbič bi ne samo policija, ampak vsak organ, ki izve za kaznivo dejanje, četudi iz medijev in ni bilo nobene prijave, moral stvar vsaj preveriti.

"Prav vsi državni organi so dolžni naznaniti kazniva dejanja, za katera se storilec preganja po uradni dolžnosti, če so o njih obveščeni, ali če kako drugače zvedo zanje. Kaznivo dejanje tatvine male vrednosti oziroma poškodovanja tuje stvari, pri čemer škoda ni velika, se sicer res ne preganja po uradni dolžnosti, vendar pri skrunitvi in odtujitvi spominskih obeležij ne moremo govoriti o kaznivem dejanju te vrste."

Dražbeni oglas spominske plošče o aferi JBTZ je na spletni strani bolha.com včeraj popoldne objavil uporabnik byviden55. Kot je bilo navedeno v oglasu, naj bi ploščo prodali najboljšemu ponudniku, sredstva pa bodo šla v dobrodelne namene.

Do danes do 9. ure je bilo oddanih 93 ponudb, cena pa je z izklicnih 50 evrov poskočila na 27 tisoč.

Ne spreglejte